Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Enriqueta Martí. Etapa 2

20 desembre 2010 Sense Comentaris

2ª etapa – Enriqueta de dia, Enriqueta de nit

De dia, l’Enriqueta podia semblar una pobra dona desgraciada i se n’aprofitava demanant caritat per diferents esglésies i convents o per la Casa de la Caritat. Tampoc se n’estava de visitar aquelles institucions de la burgesia de Barcelona, com el Liceu Políglota, una institució educativa de gran prestigi on proporcionaven menges a la nostra protagonista.

De nit, l’Enriqueta canviava els draps i la brutícia per bones sedes i maquillatge i freqüentava teatres i cafès on es posava en contacte amb les bones famílies mitjançant el servei i oferia els seus coneixements de curandera i prostituta. També participava en en orgies a la zona alta de la ciutat.

Us proposem que passegeu pels indrets on Enriqueta va desenvolupar la seva doble vida, facilitant-vos un mapa amb les parades que inclouen les citacions que fan referència a aquests llocs en les novel·les en que es basa la ruta. Per accedir al mapa interactiu cliqueu directament sobre aquest enllaç.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.