Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat, Premis literaris

La BAB recomana… Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2017

11 novembre 2017 Sense Comentaris

portada llibreTina Vallés ens proposa, amb aquest suggerent títol, ser lectors furtius del diari d’en Jan, un nen que viu al barri de Sant Antoni de Barcelona.

En cadascun dels seus fulls serem còmplices de la tendresa i la innocència amb què l’infant protagonista viu la relació amb la seva família i el seu entorn més proper.

Tot i que pugui semblar-ho, no és un llibre infantil, al contrari, és a ulls del lector adult on les reflexions, les pors i els somnis d’en Jan prenen sentit i profunditat.

Amb una trama inicial aparentment simple, sense grans esdeveniments, acompanyarem al nen en les seves anades i tornades de l’escola de la mà del seu avi, en Joan, un home sàviament senzill.

Amb ell anirà gaudint i patint les seves enigmàtiques i alliçonadores metàfores sempre relacionades amb els arbres i els rellotges, les dues passions de l’avi.

           El missatge gira al voltant del valuós llegat de la memòria: la familiar, la col·lectiva i la individual.  La seva transmissió, conservació i el drama irreparable de la seva pèrdua.

 Al bell mig del llibre una pregunta ho trasbalsa tot i la història pren un caire que potser sospitàvem:

“Aquest arbre, se n’adona que li cauen les fulles? O només ho fem nosaltres?”

No serà fins el final on trobarem les respostes, acompanyant a un Jan cada cop més proper, menys infant.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.