Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Lectors, Novetat

El lector opina

9 desembre 2017 Sense Comentaris

La furia de las imágenes.

Notas sobre la postfotografía.

Si algú vol saber quin és l’estat de les coses de la fotografia a dia d’avui, aquest és el llibre clau.  L’autor: Joan Fontcuberta, fotògraf, teòric de la fotografia i Premi Hasselblad 2013, fa un repàs de l’evolució dels conceptes de la fotografia des dels inicis fins al dia d’avui.

Fontcuberta parteix de la primera idea fotogràfica al segle XIX, on s’estableix que el doble comés de la fotografia és satisfer el plaer de mirar i preservar al mateix temps aquesta apropiació de la mirada, fins al decàleg post-fotogràfic del XXI, on la principal característica és la prevalença d’una intensa circulació d’imatges/missatge  sobre el seu propi contingut. Tot això Fontcuberta l’enumera i l’ordena. Ens mostra la diversificació de propostes fetes per fotògrafs, artistes, documentalistes, científics o usuaris comuns a través de l’òptica fotogràfica dins d’un caos infinit d’imatges. També ens explica la transformació radical que fa el món i les imatges d’aquest amb la irrupció d’Internet i les tecnologies digitals a la nostra vida.

Com a conclusió, lluny de donar una resposta concreta, l’autor planteja preguntes: s’interroga sobre el rol de la imatge del futur, que ja emergeix al present. Podeu demanar aquest llibre a la Biblioteca.

Martí Sala

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.