Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: La noia del club, de Maria Carme Roca

30 octubre 2017 Sense Comentaris

9788490267219_04_gLa noia del club / Maria Carme Roca.- Alzira: Bromera, 2017.

La Barcelona de la década dels anys 30 del segle XX és l’escenari d’aquesta novel·la. Un escenari amb la segona república i tot el que va representar de llibertat, també per les noies i dones, res a veure amb el que vindria després. Perquè aquest escenari té un punt de tristesa perquè sabem què vindrà després, sabem més que els protagonistes. Sabem més que la Flora, que vol participar en el concurs de bellesa la Reina dels Banys de Barcelona organitzat pels Banys de Sant Sebastià, i un concurs en banyador és més del que seu pare sembla disposat a acceptar. Esports, artistes, polítics, anarquistes, tot un món que es començava a obrir a les dones… sembla que la Flora vol abraçar tot el que se li ofereix, malgrat la oposició de la família i també del seu xicot en Romà Puig “un jove burgès, hereu d’aquella aristocràcia que de mica en mica s’havia anar diluint entre la resta dels mortals”.

Maria Carme Roca (Barcelona, 1955) és una molt prolífica escriptora amb una obra diversa que toca diferents gèneres a més a més de compaginar l’escriptura de llibres infantils i juvenils amb la seva obra destinada al públic adult d’entre les quals aquesta que us presentem és la seva darrera novel·la.

 

No li havia sortit bé. La Flora ja es podia acomiadar de participar en el concurs de bellesa que organitzava la revista Imatges. Ja ho sabia, que no seria fàcil de convèncer el seu pare, però mai no s’hauria imaginat un no tan rotund, que s’ho prendria tan malament. […]

-Ep, ep, ep -rondinà en Celdoni-, una cosa és dur un banyador per fer esport i l’altra exhibir-se amb ell en un concurs de bellesa… Perquè d’això es tracta, no? De deixar embadocats quatre babosos!

BARCELONETA.BAÑOS.S.SEBAS.1925.33

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.