Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…Sakamura y los turistas sin karma

27 octubre 2017 Sense Comentaris

Sakamura y los turistas sin karma / Pablo Tusset eBiblio

   Pablo Tusset és un dels pseudonims que utilitza l’escriptor i informàtic David Homedes Cameo, nascut a Barcelona l’any 1965. Amb aquest pseudònim ha escrit cinc novel·les, la darrera de les quals és la que us recomanem avui: Sakamura y los turistas sin karma (2017).
Es tracta de la segona novel·la protagonitzada pel detectiu japonés de la Brigada de Casos Raros Takeshi Sakamura després de Sakamura, Corrales y los muertos de risa. Aquest cop el protagonista haurà de resoldre l’enigmatic cas d’uns turistes japonesos que agredeixen a nens i a gent gran. Es tracta d’una novel·la d’humor esborrajat , que conté crítica social.
Barcelona a la novel·la s’ha convertix en la ciutat-estat de Barna city i on s’ha decidit canviar el nom dels carrers amb la intenció de facilitar la vida als turistes. La novel·la es desenvolupa als districtes d’Eixample, Ciutat Vella, Sarrià-Sant Gervasi i en menor mesura Sants-Montjuïc, Gràcia i Sant Martí.
Acabem amb un fragment de la novel·la:

“Lamentablemente la joven ciudad-estado no disponía todavía de vanguardia artística propia, pero entre la comunidad de turistas siempre se encontraban creadores extranjeros de renombre. En realidad tout le monde pasaba alguna vez por Barna City, era una nueva Ibiza enloquecida, ideal para ese tipo de artista ya consagrado y podrido de millones pero fijado para siempre en su pose rebelde de primera juventud. Barna is good if your pocket is full, decía un popular refrán barnacités. El callejero estaba adaptado para resultar familiar a los turistas, y no era raro encontrar en el Ensanche Pop a viejas estrellas internacionales haciéndose fotos bajo la placa de su propia calle”

 

51F5gvEtbdL._SX291_BO1,204,203,200_

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.