Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

Sergi Pàmies conversa amb Jordi Nopca

23 octubre 2017 Sense Comentaris

Fa vint anys que Sergi Pàmies (París, 1960) va publicar La gran novel·la sobre Barcelona. Aquell ciutat que servia d’escenari pels seus contes ha canviat, era una Barcelona d’abans de la crisi on els problemes que tenia la gent potser no eren tan dramàtics, els desnonaments no eren noticia i la política no omplia totes les converses. Era una época en comparació plàcida, però on també passaven coses, però la realitat i la ciutat eren un escenari. Els contes que conformen el recull Puja a casa de Jordi Nopca (Barcelona, 1983) són l’altra cara de la moneda, aquí la ciutat i la realitat són un personatge més que entra de manera brutal a la història perquè la crisi no serveix com element simplement decoratiu, les feines precàries o la falta de feina, un permanent viure al límit de la tranquil·litat.

El proper dijous 26 a les 19:00h. a la Biblioteca el Carmel – Juan Marsé es trobaran i tindran una conversa al voltat dels vint anys de La gran novel·la sobre Barcelona i com és un llibre que passats vint anys encara ens interpel·la i la seva influència en obres posteriors com Puja a casa.

 

maxresdefault

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.