Inici » General

7a edició del cicle Entre Versos a Horta-Guinardó

3 octubre 2017 Sense Comentaris

Posem a la vostra disposició la programació de la setena edició del cicle Entre versos a Horta-Guinardó.  Aquest cop el cicle l’obrirà un homenatge a Miguel Hernández organitzat per la revista El ciervo, i el clourà la presentació d’Estructuras disipativas, el darrer poemari de Clara Janés. A pocs mesos del centenari de Brossa, Ana M. Briongos ens parlarà de la relació del poeta amb el Guinardó. Coneixerem Maria Cabrera, guanyadora del Premi Carles Riba amb La ciutat cansada, i rebrem novament a Mateo Rello, poeta i editor de la revista de poesia Caravansari, que ens presentarà el seu darrer poemari, Los primeros ángeles.

Aquí teniu el programa:


Dijous 26 d’octubre, 19 h

MIGUEL HERNÁNDEZ, POESIA VIVA
Amb Alejandro Duque, Guillem Vallejo i Jaume Boix

La revista El Ciervo organitza aquest homenatge a Miguel Hernández, als 75 anys de la seva mort. El professor i poeta Alejandro Duque Amusco, responsable del Pliego de poesía de la revista, ens introduirà en la vida i l’obra del poeta alacantí, i l’actor i escriptor Guillem Vallejo recitarà alguns dels seus poemes més coneguts.

Conduirà l’acte Jaume Boix, director d’El Ciervo.

Dimarts 31 d’octubre, 19 h
MATEO RELLO PRESENTA LOS  PRIMEROS ÁNGELES
Amb Mateo Rello i el grup de teatre Lauta

El badaloní Mateo Rello, autor dels poemaris Orilla sur, Libro de cuentos i A lomos de la salamandra, i director de la revista de poesia Caravansari, presentarà el seu darrer llibre a la biblioteca.

La lectura dels poemes comptarà amb actors del grup de teatre Lauta.

Dijous 23 de novembre, 19 h
BROSSA AL GUINARDÓ
Amb Ana M. Briongos

La vida i l’obra de Brossa estan estretament lligades a la ciutat de Barcelona. Aquest cop us convidem a apropar-vos a la relació de Brossa amb el Guinardó, barri on va viure i treballar molts anys, fins a la seva mort. Ho farem de la mà de l’escriptora i viatgera Ana M. Briongos.

Amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa


Dijous 30 de novembre de 2017, 19 h
LA CIUTAT CANSADA, DE MARIA CABRERA

Amb Maria Cabrera i Albert Lladó

La gironina Maria Cabrera va guanyar la darrera edició del Premi Carles Riba amb aquesta Ciutat cansada que té ressons de moltes ciutats, incloent-hi Barcelona. L’autora dels poemaris Jonàs i La matinada clara ens parlarà de la seva obra, en conversa amb el periodista i escriptor Albert Lladó.

Dijous 14 de desembre de 2017, 19 h
ESTRUCTURAS DISIPATIVAS, DE CLARA JANÉS 

Amb Clara Janés i Jordi Virallonga

Estructures dissipatives són, en física, el mecanisme pel qual la matèria passa de l’ordre al desordre, i que possibilita l’adquisició de propietats noves. Aquesta poderosa imatge dóna títol al darrer poemari de Clara Janés, una de les veus més destacades i reconegudes de la poesia actual en llengua castellana, que presentarà el seu llibre acompanyada del poeta Jordi Virallonga.

Entre versos és el nou lloc de trobada dels lectors de poesia amb els autors, crítics, estudiosos i artistes que fan de la poesia una experiència única.  La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda us proposa un cicle literari on compartir la lectura, escoltar noves veus i descobrir  les propostes poètiques més interessants del passat i de l’actualitat.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.