Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Las sombras se equivocaron de dueño

15 setembre 2017 Sense Comentaris

Miquel Cartisano va néixer a Barcelona l’any 1953. Ha estudiat Pedagogia, Teologia, Història de l’Art (que no va acabar) i està estudiant Filosofia. Ha creat els blocs Tot Barcelona, i , juntament amb Francesc Cornadó, Escritores recónditos.
Las sombras se equivocaron de dueño és la seva primera novel•la, on Cartisano ens relata la seva infància a les barraques de Can Valero Petit, situades a Montjuïc. Ell és fill de Pepita la de la CNT que treballa com a modista i d’un pare, que no està massa implicat en la seva vida i passa el temps amb els seus amics: el Pata Palo, el Mochuelo, el Gravao i la seva germana, Azucena. El llibre ens mostra la mirada d’un nen al món de les barraques plenes de misèria però també de gent amb dignitat que vol millorar la seva vida i no falten moments de tendresa.
L’escenari principal del llibre es centra en les barraques de Can Valero Petit, però també hi ha comparatives amb el Raval i altres indrets de Ciutat Vella i en menor mesura l’Eixample.

Finalment, us donem un petit fragment del llibre:
“La barracas de Montjuïc eran acuarelas en blanco y negro comparadas con el barrio de El Raval.
El Raval significava un óleo, descolorido, pero un óleo al fin y al cabo. Las barracas no eran más que una simulación de pintura, con colores desteñidos y figuras borrosas, pero El Raval, cuando llegaba a lienzo, y aun careciendo de color, se asemejaba más a un cuadro digno de ser mirado.
Las calles estrechas y un olor penetrante hacían que la falta de sol apenas se notara. Las caras siempre tristes de sus habitantes completaban un entramado sombrío, que lejos de levantarte el ánimo te alentaba a mirar siempre hacia el suelo.
Aquella era la gran diferencia entre los dos barrios de la ciudad. Mientras que la vida en las barracas estaba acompañada de la libertad circundante, con sus árboles, con sus pájaros, con su aire y con su luz, en El Raval el acecho a la luz era permanente. Ni un solo árbol en el barrio, y con ello, ni un solo pájaro.
Aún y así, había quien silbaba apenas la luz del sol aclaraba las calles”

las_sombras_se_equivocaron_de_dueno_6898_xxvFtyqz

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.