Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Itineraris literaris, Novetat

Llibres basats en les vacances dels escriptors

22 juliol 2017 Sense Comentaris

“No es recorden els dies, es recorden els moments” Cesare Pavese

Hi han escriptors amb horaris fixes de treball, que compleixen la seva jornada creativa i desprès són persones «normals» amb els seus amics i les seves aficions. Per altres, l’ofici d’escriptor és molt més que això: és una forma de viure, una manera de ser en tots els àmbits. Quan la resta de mortals aprofitem per desconnectar de les nostres feines quotidianes, ells segueixen rebent estímuls per crear.

foix port de la selvaL’estiu, les vacances, han estat per molts d’ells una font d’inspiració, i d’això tracta aquesta mostra d’obres literàries. Totes elles geolocalitzades i basades en les pròpies vacances de novel·listes i poetes prou coneguts. Reconeixerem en aquests llibres que podeu trobar i demanar a Biblioteca pobles i paisatges, principalment de costa però també d’interior i muntanya, on han estat capaços de transformar unes vacances en un acte de creació. Llegim alguns exemples:

pel llegeixPort de la Selva: Josep Maria de Sagarra, J.V. Foix, Carles Fages de Climent, Tomàs Garcés.

Portlligat: Salvador Dalí va fer el seu paradís i va convidar personatges com García Lorca o Paul Éluard.

Cadaqués ens fa pensar en la Gauche Divine: Rosa Regàs. Oriol Bohigas, Esther Tusquets, Javier Tomeo… O autors com Carles Riba o Gabriel Ferrater.

Altres llocs d’estiueig dels escriptors han estat: Calafell (Carlos Barral), Caldes d’Estrac (Palau i Fabre), Begur (Joan Vinyoli), Sant Joan de les Abadesses (Joan Maragall)…

Agafeu-los en préstec!!!

lectures-de-platja

Més informació: http://www.ara.cat/dossier/Del-Port-Selva-Viladrau-escriptors_0_1833416695.html

“El paisatge us fa comprendre la literatura, perquè la literatura és la memòria del paisatge en el temps”

Josep Pla. Cartes de lluny, (1928)

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.