Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Digues que m’estimes encara que sigui mentira

10 juliol 2017 Sense Comentaris

Digues que m’estimes encara que sigui mentida /  Montserrat Roig eBiblio

Montserrat Roig fou una escriptora i periodista nascuda a Barcelona l’any 1946 en el si d’una família burgesa liberal de la dreta de l’Eixample i va morir el 1991 de càncer de mama. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres el 1968 i es va doctorar el 1970. Tenia ideologia d’esquerres i feminista. Com a escriptora, va guanyar diversos premis entre els quals cal destacar Victor Català (1970), Sant Jordi de Novel•la(1977), Critica Serra d’Or i el Premi Nacional de Literatura Catalana.
Digues que m’estimes encara que sigui mentira és un assaig en el qual la autora ens parla de les motivacions per escriure, del paper de la dona a la literatura, de la memòria a la literatura i finalment de la construcció literària de Barcelona.
El vincle de Barcelona amb el llibre ve determinat pels moments en que l’escriptora parla de l’Eixample de la seva infantesa i joventut i, sobretot, dels capítols finals on es parla de Barcelona com a geografia literària.
Per acabar us oferim un fragment del llibre:

“Avui, a l’Eixample, subsisteixen diverses èpoques i , a més dels nous despatxos de gestors i advocats laboralistes, que defensen obrers i aturats, hi ha gent jove que s’arrisca, i lloga els vells pisos dels principals, allà on vivien, abans, els amos de l’escala, els importants. Prefereixen els joves, anar a lloguer, desprendre diners en reformar els sostres altíssims i estucats que no pas entaforar-se en pisos nous a la part alta de la ciutat, habitatges sense història, encara que tinguin cuina-living i tres cambres de bany. Al barri de l’Eixample, la tensió entre provincialisme i cosmopolitisme hi traspua, de vegades tibada, de vegades respectuosa. Encara que , si ens ho mirem bé, aquesta tensió entre dues maneres de comportar-se és l’aire que sempre ha banyat aquesta ciutat.”

Diguesquemestimes

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.