Inici » Ateneu Barcelonès, Autor del mes, Destacat, General, Novetat

El soci publica

16 setembre 2017 Sense Comentaris

Ernest Cañada és investigador especialitzat en turisme responsable. Actualment és coordinador del centre d’investigació i comunicació Alba Sud i col·laborador de la Rel-UITA.

ernest cañadaPublicacions: Viatjar a tot tren. Turisme, desenvolupament i sostenibilitat (Icaria, 2005, amb Jordi Gascón); Turisme a Amèrica Central: un nou escenari de conflictivitat social (Enllaç, 2010); Turisme placebo. Nova colonització turística: de la Mediterrània a Mesoamérica i El Carib. Lògiques espacials del capital turístic (Enllaç, 2011, amb Macià Blàzquez); El turisme en l’inici del mil·lenni: una lectura crítica a tres veus (FTR, 2012, amb Jordi Gascón i Joan Buades); Turismes a Centreamèrica. Un diagnòstic per al debat (Enllaç, 2013); Turisme comunitari a Centreamèrica. Experiències i aprenentatges (Enllaç, 2014).

portada llibreAutor del llibre Las que limpian los hoteles, ens parla de les anomenades “cambreres de pis”, un important col·lectiu a les plantilles dels hotels però pràcticament invisibles per a la majoria dels hostes, dedicades a la neteja de dormitoris i que amb la crisi econòmica el seu treball i les seves condicions de contractació s’han deteriorat i precaritzat. La càrrega de treball, els ritmes i les pressions han arribat a extrems que estan posant en risc la seva salut física i psíquica. Aquesta publicació és una iniciativa d’Alba Sud i la Rel-UITA, amb la col·laboració de CCOO i UGT, en el marc de la campanya internacional per la dignificació de les condicions laborals de les cambreres de pis promoguda per la UITA. Tot aspirant a que un “altre turisme” és possible.

Si encara no l’heu llegit us el recomanem. Podeu demanar-ho a Biblioteca.

En el següent enllaç podeu veure l’entrevista que li va fer en Xavier Grasset al programa més 324.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.