Inici » Ateneu Barcelonès, Autor del mes, Destacat, General, Novetat

El soci publica

16 setembre 2017 609 views Sense Comentaris

Ernest Cañada és investigador especialitzat en turisme responsable. Actualment és coordinador del centre d’investigació i comunicació Alba Sud i col·laborador de la Rel-UITA.

ernest cañadaPublicacions: Viatjar a tot tren. Turisme, desenvolupament i sostenibilitat (Icaria, 2005, amb Jordi Gascón); Turisme a Amèrica Central: un nou escenari de conflictivitat social (Enllaç, 2010); Turisme placebo. Nova colonització turística: de la Mediterrània a Mesoamérica i El Carib. Lògiques espacials del capital turístic (Enllaç, 2011, amb Macià Blàzquez); El turisme en l’inici del mil·lenni: una lectura crítica a tres veus (FTR, 2012, amb Jordi Gascón i Joan Buades); Turismes a Centreamèrica. Un diagnòstic per al debat (Enllaç, 2013); Turisme comunitari a Centreamèrica. Experiències i aprenentatges (Enllaç, 2014).

portada llibreAutor del llibre Las que limpian los hoteles, ens parla de les anomenades “cambreres de pis”, un important col·lectiu a les plantilles dels hotels però pràcticament invisibles per a la majoria dels hostes, dedicades a la neteja de dormitoris i que amb la crisi econòmica el seu treball i les seves condicions de contractació s’han deteriorat i precaritzat. La càrrega de treball, els ritmes i les pressions han arribat a extrems que estan posant en risc la seva salut física i psíquica. Aquesta publicació és una iniciativa d’Alba Sud i la Rel-UITA, amb la col·laboració de CCOO i UGT, en el marc de la campanya internacional per la dignificació de les condicions laborals de les cambreres de pis promoguda per la UITA. Tot aspirant a que un “altre turisme” és possible.

Si encara no l’heu llegit us el recomanem. Podeu demanar-ho a Biblioteca.

En el següent enllaç podeu veure l’entrevista que li va fer en Xavier Grasset al programa més 324.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.