Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Escuela de rebeldía

30 juny 2017 Sense Comentaris

Salvador Seguí i Rubinat va néixer a la localitat lleidatana de Tornabous el 1886 i va morir a Barcelona el 1923. Era pintor i des de jove va mostrar interès per les idees llibertàries. Era seguidor de l’Escola Moderna de Francesc Ferrer i Guardia. Va impulsar la creació de l’organització sindical Solidaritat Obrera. Fou escollit Secretari General de la CNT a Catalunya al Congrés de 1918. Va morir assassinat per pistolers del Sindicat Lliure
Escuela de rebeldía és una novel•la curta on queda reflectida la ideologia del autor. El protagonista és Juan Antonio Pérez, jove que viu amb Andalusia amb el seu pare, ja que la seva mare ha mort. Un cop mor el seu pare, el seu oncle Raimundo li aconsegueix feina com a aprenent en una impremta i als 2 anys marxa a Barcelona a treballar i allà entra en contacte amb ambients sindicals llibertaris.
Els escenaris de la novel•la es centren en Ciutat Vella, tot i que hi ha mencions a Sants i Gràcia.
Per acabar us oferim un fragment de la novel•la:

“Juan Antonio, siguiendo los consejos de su amigo, se trasladó a la Ciudad Condal.
Durante los primeros meses, la animación, los múltiples aspectos de la vida barcelonesa embargaron casi por completo su espíritu. Quería verlo todo, saborearlo todo; era aquél un mundo nuevo para él, que no conocía más que el silencio y la tristeza àrida de su pueblo, donde todo se reducía a cuatro tabernas lóbregas, tres cafés situados en la calle Mayor y media docena de prostíbulos.”

 

escuelarebeldia

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.