Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Ojos grises, de Fernando Llor i Roger Vidal

24 juliol 2017 Sense Comentaris

ojosgrises1

Ojos grises / Fernando Llor; Roger Vidal; Àlex Batlle.- Torroella de Montgrí: Panini, 2016.

Poblenou, finals dels 80, la preparació dels Jocs Olímpics va omplir Barcelona d’obres i rases per transformar la ciutat. Un dels llocs on això va ser més notori va ser al barri del Poblenou, un barri format per fàbriques que es van traslladar quan les van prohibir dins les muralles de Barcelona pel perill d’incendis i que va arribar a ser el punt amb més concentració d’activitat industrial. Un barri ple de xemeneies, i ple de treballadors, un barri senzill, que tenia en un extrem just passat el cementiri al davant de la platja un dels conjunts de barraques més gran de la ciutat: Somorrostro i Pequín.

Les barraques van sortir d’allà i ara hi ha la Vila Olímpica i les platges, però abans era la casa de molta gent, hi en aquest “molta gent” hi havia de tot, feia una mica de por i tot anar-hi, la gent del Poblenou no ho sentia com a part del barri. I entre aquesta gent del Poblenou els protagonistes de la història. Uns nanos que per casualitat són testimonis d’un cas de brutalitat policial, només són nanos però faran el possible perquè l’assassí pagui pel que ha fet. Tot això mentre s’acaba l’estiu, arriben trasllats de fàbriques, els primers amors… tot el que és normal que passi a 14 anys, mentre les ombres del canvi es drecen sobre el barri de manera cada cop més amenaçadora.

collage_ojos

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.