Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

Barcelona, 11 juliol del 1937: Segon Congrés Internacional d’Escriptors per a la defensa de la cultura

8 juliol 2017 Sense Comentaris

cartellbarnaEl Segon Congrés Internacional d’Escriptors per a la Defensa de la Cultura, desenvolupat del 4 al 18 de juliol de 1937 a València -aleshores capital de la República-, Madrid, Barcelona i París fou l’acte de propaganda intel·lectual més espectacular organitzat pel Ministerio de Instrucción Pública y Bellas Artes del govern republicà.

Un congrés no només contra el feixisme sinó també contra la política de no-intervenció practicada per les democràcies occidentals. Perquè, en aquell context de guerra i revolució, el Congrés de 1937 constituí un acte de solidaritat amb la República espanyola protagonitzat pels escriptors antifeixistes d’arreu del món, un Congrés i una solidaritat que van tenir un ampli ressò internacional. Barcelona, la tercera capital de la República espanyola, no podia quedar al marge d’aquesta commemoració.

portada llibrePublicat l’any 2007 per editorial Renacimiento,  aquest llibre vol reconstruir la sessió catalana celebrada al Palau de la Música Catalana de Barcelona l’onze de juliol del 1937,  presidida per Lluís Companys, president de la Generalitat, així com crear memòmia i contribuir a la recuperació històrica d’aquell mític congrés.

MÉS INFORMACIÓ: https://ddd.uab.cat/pub/expbib/2007/exili/campillo.asp.html

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.