Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Revetlla literària 2017

17 juny 2017 Sense Comentaris

El Premi Joan Crexells és un premi literari que atorga l’Ateneu Barcelonès a la millor obra de narrativa en català publicada durant l’any anterior. Aquest premi existeix  des de l’any 1932. Honora la memòria del filòsof, hel·lenista, pedagog i economista Joan Crexells i Vallhonrat (Barcelona, 1896 – 1926), soci de la casa, que morí prematurament després d’haver assolit una gran anomenada com a intel·lectual i polígraf.

El premi, en la primera etapa, consistia en una escultura d’Apel·les Fenosa que representa la deessa Atenea i és el guardó degà dels premis literaris instituïts a Catalunya, ja que l’Ateneu el va convocar per primer cop el 1928. A partir de 2005 el premi va anar acompanyat d’una dotació econòmica i el 2008 s’hi va incorporar un nou guardó, obra de l’artista plàstic Antoni Llena.

Vols conèixer el guanyador del Premi Crexells d’enguany?

guardo

crexells petitaDimecres 22 de juny a les 20h tindrà lloc a la sala d’actes Oriol Bohigas la proclamació de l’obra guanyadora. 

La presentació serà a càrrec d’Esther Vera, directora del diari Ara. I es llegiran fragments d’obres guanyadores del premi Crexells a càrrec de les actrius  Sílvia Bel i Araceli Bruch Pla, i l’actor Jaume Comas. Hi haurà també actuació musical en directe i degustació de la coca Crexells.

Si voleu conèixer la història del Premi Crexells i les obres que han estat premiades podeu escoltar aquesta interesant xerrada d’Isidor Cònsul en forma d’arxiu digital:

audiohttp://arxiudigital.ateneubcn.org/items/show/41

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.