Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novetat

Enriqueta Martí. Etapa 1

13 desembre 2010 Sense Comentaris

RUTA Enriqueta Martí

1ª parada – l’Enriqueta anterior a la Vampira de Barcelona

Comencem la ruta de l’Enriqueta Martí analitzant la vida d’aquesta dona pels seus inicis a la Ciutat Comtal, per les seves experiències vitals anteriors a convertir-se en la Vampira de Barcelona.

Nascuda a Sant Feliu de Llobregat, Enriqueta Martí es va traslladar de ben joveneta a la ciutat de Barcelona per mirar de buscar-se la vida. Començà a treballar de minyona en algunes cases de famílies benestants però de seguida s’inicià en el camí de la prostitució que practicava en bordells, pisos o en espais públics com el port de Barcelona, les Drassanes o el Portal de Santa Madrona.

Casar-se amb el pintor Joan Pujaló la va apartar temporalment de la prostitució, ja que el matrimoni va muntar diversos negocis junts, com una herboristeria que sembla que va ser el punt d’inici en els seus coneixements i aplicacions com a curandera. El matrimoni també va muntar un negoci d’antiguitats més aviat decrèpit.

Però Enriqueta s’adonava que totes aquestes activitats comercials no li proporcionaven els diners que li reportava la prostitució i mai se’n va deslligar del tot. Aquesta “afició”, com sembla ser que en deia el seu marit, pels homes va ser una de les raons per les quals el matrimoni s’acabà separant.

Us proposem que passegeu pels indrets on Enriqueta va desenvolupar-se com a prostituta i curandera, facilitant-vos un mapa amb les parades que inclouen les citacions que fan referència a aquests llocs en les novel·les en que es basa la ruta. Per accedir al mapa interactiu cliqueu directament sobre aquest enllaç.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.