Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Espai Barcelona, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Barcelona, guapa! d’Enric Sió

26 maig 2017 Sense Comentaris

bcnBarcelona, guapa! / Enric Sió, Carmen Amorós Valldaura; Toni Miserachs.- Barcelona: Enric Sió Studi, 1992.

Faltava poc perquè comencessin els Jocs Olímpics, la ciutat era una altra i fins i tot el Barça començava a jugar bé i podia guanyar la segona lliga i potser la Copa d’Europa i tot. Era una época en que els Barça-Madrid els retransmetria TV3, i amb el Camp Nou ple, just en saltar els jugadors al camp les càmeres van captar una noia nua agitant una samarreta del Barça. Era el 7 de març de 1992, i el partit va acabar amb 1-1, però tothom parlava d’aquella noia.

La noia era l’alemanya de vint anys Sabine Steinhoff, estudiant de belles arts afincada a Barcelona que participava en un llibre que consistia en  fotografies de llocs emblemàtics de Barcelona amb dones nues. La jugada va sortir bé a nivell pulicitari i aquella foto va ser recollida en el llibre.

Possiblement no sigui el llibre més políticament correcte del món, però en aquell moment no ho va semblar pas. I alguns escenaris eren completament nous, una manera com una altra de donar-los a conèixer. A més a més els nus femenins són un dels principals temes de l’art des de sempre.

Enric Sió no era només fotògraf, de fet va assolir la fama com a dibuixant de còmics, sobretot a l’estranger, còmics amb algun toc eròtic molt típic dels anys 70 quan un públic més adult s’acostava als còmics. Va treballar també en paròdies de fotonovel·les, disseny gràfic i fotografia com en el cas que ens ocupa.

"Al fossar de les moreres no s'hi enterra cap traidor"

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.