Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols, de Sebastià Roig i Toni Benages

7 juliol 2017 Sense Comentaris

FrancescPujols_coberta

Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols / Sebastià Roig; Toni Benages.- Barcelona: Males Herbes, 2015.

El personatge real de Francesc Pujols serveix d’excusa i de catalitzador d’aquest còmic. La Barcelona i la Catalunya de primers del segle XX, un moment d’ebullició. Un filòsof, escriptor, crític d’art i aventurer que tant tindrà aventures del tipus fantàstic (l’espiritisme estava molt de moda) com coses més quotidianes, més “nostrades” si es vol.

FrancescPujols_vinyeta

És un heroi català, i un català convençut a més a més que aquesta és la terra promesa, i una frase de Francesc Pujols va fer fortuna i encara es repeteix de tant en tant avui en dia.

les-extraordinaries-aventures-francesc-pujols-1448976942850

Un còmic de línia clara (pot recordar una mica a Las extraordinarias aventuras de Adèle Blanc-Sec de Tardi però sense el color), que integra diferents aventures. Un còmic que va ser tota una sorpresa per dos motius: la seva qualitat i el fet de ser publicat per una editorial que no treballava amb còmics, com Males herbes, que si mantenen el bon criteri que han demostrat amb aquest llibre no hi hauria problema en que reincidissin, el panorama del còmic català i en català no va sobrat de bons còmics com aquest. Un molt bon treball de Sebastià Roig i Toni Benages i Gallard.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.