Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

XXXIII Festival Internacional de Poesia de Barcelona

16 maig 2017 Sense Comentaris

Un any més, el Palau de la Música Catalana acull el Festival Internacional de Poesia de Barcelona, consolidat com un dels esdeveniments poètics més rellevants i alhora més antics d’Europa.

Coincidint aquest 2017 amb el 30è aniversari de la mort de J.V.Foix, les directores de BARCELONA POESIA 2017, Teresa Colom i Àngels Gregori, s’han inspirat en el vers «M’exalta el nou i m’enamora el vell» per unir en un sol escenari cinc poetes de diferents països, llengües i edats. En aquesta 33a edició els convidats són els poetes  Ana Luisa Amaral (Portugal), Paolo Agrati (Itàlia), Gioconda Belli (Nicaragua), Billy Collins (Estats Units) i Maria Sevilla (Catalunya).

Hi haurà també un espai per al record. Els versos de Leonard Cohen seran presents en una nit en que la paraula poètica serà protagonista.

 

XXXIII Festival Internacional de Poesia de Barcelona

Dimarts 16 de maig, 21 h

Palau de la Música Catalana

 

Els protagonistes del Festival Internacional de Poesia:

Paolo Agrati

Poeta, músic, artista i performer, és un dels principals slam­mers italians. Aquest any participarà a París en la copa del món d’aquesta paolo_agrati_foto_di_andrea_agratimodalitat de recitació poètica. L’oralitat és el l’eix de la seva obra, recollida al llibre Amore & Psycho (2014).

 

Ana Luísa Amaral

Invesanna_luisa_amaraltigadora en estudis feministes i poètiques comparades, és autora d’assaigs, peces de teatre i més de quinze llibres de poemes, l’últim dels quals és What’s in a Name, que apareixerà durant el 2017. Guanyadora del Premi PEN de Narrativa, la seva poesia recrea històries i imatges plenes de nostàlgia de futur.

 

Gioconda Belli

Vinculada a les gioconda_belli_ftimeslluites polítiques de la Nicaragua sandinista, és novel·lista i assagista, i membre de l’Acadèmia Nicaragüen­ca de la Llengua i del PEN del seu país. El seu darrer poemari publicat ha estat Fuego soy, apartado y espada puesta lejos (2007). La seva poesia rescata el valor de la feminitat, el cos i la llibertat de les dones.

 

Billy Collins

billycollinspic-2És considerat per la crítica i qualificat per The New York Times com «el poeta més popular d’Amèrica». L’any 2013 va aparèixer Aimless Love, recull de tota la seva obra, que es va ampliar el 2016 amb el poemari The Rain in Portugal. Els seus versos es caracteritzen per un llenguatge senzill, ple d’humor i aprecia­ció per les coses mundanes.

 

Maria Sevilla

Pmariasevillaoeta i filòloga, l’any 2015 veu la llum el seu primer poemari, Dents de polpa, guardonat amb el XXX Premi de Poesia Bernat Vidal i Tomàs. La seva poesia és dita amb dents, saliva i pala­dar, amb referències cinematogràfiques i filosòfiques, expres­sades de vegades a través del color.

 

 

A la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hem preparat una tria de poemaris dels autors participants al Festival:

AMARAL, Ana Luisa

Oscuro=Escuro.[Zaragoza]: Olifante, cop. 2015

 

BELLI, Gionconda

Escándalo de miel: antología poética personal. Barcelona: Seix Barral, 2011

Fuego soy, apartado y espada puesta lejos. Madrid: Visor, 2010

En la avanzada juventud. Madrid: Visor, 2013

 

COLLINS, Billy

Lo malo de la poesía y otros poemas. Madrid: Bartleby, 2007

Navegando a solas por la habitación. Barcelona: DVD, 2007

 

SEVILLA, Maria

Dents de polpa. Calonge (Mallorca): AdiA, 2015

 

I també:

Paolo Agrati

https://paoloagrati.wordpress.com/

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.