Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

‘Entre versos’: Olvido García Valdés. Barcelona Poesia 2017

11 maig 2017 803 views Sense Comentaris

El festival poètic BARCELONA POESIA 2017, la Setmana de la Poesia de la ciutat de Barcelona, ens porta a una gran poeta a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda: Olvido García Valdés

Roberto Bolaño considerava Olvido García Valdés com la millor poeta es­panyola del segle xx. La poeta asturiana conversarà amb l’escriptor i periodista Albert Lladó al voltant del conjunt de la seva obra, sobre l’ofici de poeta i la signi­ficació d’escriure versos avui.

L’acte forma part del programa «Entre versos» de la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda.

Dimarts, 16 de maig, a les 19 h, a la B. Guinardó Mercè-Rodoreda

Olvido 1-Olvido García Valdés, poeta, assagista i traductora,  (Santianes de Pravia, Astúries, 1950) és llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat d’Oviedo, i en Filosofia per la Universitat de Valladolid. Catedràtica de Literatura,  a més de professora, ha estat membre del consell editor de les revistes  “El signo del gorrión” (1992-2002); la hispano-portuguesa “Hablar/Falar de Poesía”, des de 1996; i “Los Infolios”, des de 1987.

La poeta ha traduït a l’escriptor Pier Paolo Pasolini i ha antologat a les poetes russes Anna Ajmátova o Marina Tsvetáieva. Els seus poemes han estat traduïts a l’anglès, francès, portuguès, alemany i suec. La seva relació amb l’art, concretament amb la pintura, l’ha portat a redactar textos per importants catàlegs d’exposicions i mostres d’art.

La seva obra ha esta reconeguda amb el Premio Ícaro de Literatura (1990), Premio Leonor de Poesia (2003), i el 2007 va ser reconeguda amb el prestigiós Premio Nacional de Poesía per la seva obra Y todos estábamos vivos

Obres de l’autora a Biblioteques de Barcelona

Poesia:

I també:

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.