Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

‘Entre versos’: Olvido García Valdés. Barcelona Poesia 2017

11 maig 2017 Sense Comentaris

El festival poètic BARCELONA POESIA 2017, la Setmana de la Poesia de la ciutat de Barcelona, ens porta a una gran poeta a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda: Olvido García Valdés

Roberto Bolaño considerava Olvido García Valdés com la millor poeta es­panyola del segle xx. La poeta asturiana conversarà amb l’escriptor i periodista Albert Lladó al voltant del conjunt de la seva obra, sobre l’ofici de poeta i la signi­ficació d’escriure versos avui.

L’acte forma part del programa «Entre versos» de la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda.

Dimarts, 16 de maig, a les 19 h, a la B. Guinardó Mercè-Rodoreda

Olvido 1-Olvido García Valdés, poeta, assagista i traductora,  (Santianes de Pravia, Astúries, 1950) és llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat d’Oviedo, i en Filosofia per la Universitat de Valladolid. Catedràtica de Literatura,  a més de professora, ha estat membre del consell editor de les revistes  “El signo del gorrión” (1992-2002); la hispano-portuguesa “Hablar/Falar de Poesía”, des de 1996; i “Los Infolios”, des de 1987.

La poeta ha traduït a l’escriptor Pier Paolo Pasolini i ha antologat a les poetes russes Anna Ajmátova o Marina Tsvetáieva. Els seus poemes han estat traduïts a l’anglès, francès, portuguès, alemany i suec. La seva relació amb l’art, concretament amb la pintura, l’ha portat a redactar textos per importants catàlegs d’exposicions i mostres d’art.

La seva obra ha esta reconeguda amb el Premio Ícaro de Literatura (1990), Premio Leonor de Poesia (2003), i el 2007 va ser reconeguda amb el prestigiós Premio Nacional de Poesía per la seva obra Y todos estábamos vivos

Obres de l’autora a Biblioteques de Barcelona

Poesia:

I també:

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.