Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

Ruta literària. Barcelona. Llibre dels passatges (II)

20 maig 2017 Un Comentari

“El passatge ha de crear la il·lusió d’un carrer amb façanes exteriors i no comunicar mai al passejant que entra en un espai interior, perquè entrar en un espai s’associa amb una intenció precisa”

J.F. Geist

portada llibreCom diu l’autor en aquest llibre, Barcelona podria tenir més de quatre-cents passatges.

Des de la Barcelona burgesa (com podrien definir bona part del barri de l’Eixample) fins on acaba Barcelona (Sans-Montjuic, Horta, Nou Barris) passant per la Barcelona obrera (Sant, Andreu, El Clot, Poble nou, Poble Sec, Sans…) i per la Barcelona canalla (Ciutat vella Raval, Gòtic).

“El taller estaba situado en la calle dels Còdols, junto al pasaje del reloj y enfrente de la calle de la Rosa. A la sazón, los aprendices empezábamos a trabajar a las seis de la mañana, pero nunca sabíamos la hora en que terminaría la jornada” leemos en Memorias de un librero catalán: 1867-1935, de Antoni Palau y Dulcet. (Carrión, p. 69)

Passatges cèlebres o coneguts com els passatges de la Pau, Banca Rellotge, Mercader, Permanyer, Mendez Vigo… altres no tant coneguts com Irlanda, Julià, Tobella, Ciutadans…

Trobareu tots aquests passatges i més segons el vostre barri dins les documentades pàgines del llibre i podeu aprofitar els bons dies i tardes da’questa primavera per descobrir aquests interessants i literaris racons de la ciutat barri a barri.

Menció a part farem pel Passatge Calders en el proper post…

 

 

 

One Comment »

  • Manuela de Ríos Zurdo said:

    Un llibre així, que transporta dels espais a l’emoció, feia falta. Gràcies Jorge Carrión per descobrir-nos la ciutat de Barcelona des dels indrets que parlen de literatura.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.