Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia, Teatre

Any Palau i Fabre

18 abril 2017 Sense Comentaris

 

En motiu de l’“Any Palau i Fabre” que commemora el centenari del naixement, el 21 d’abril de 1917, d’aquest autor, la nostra biblioteca ha organitzat una exposició de les seves obres, a més d’organitzar un espectacle dramàtic i musical proposat per Ignasi Roda, autor de deu cançons on s’intercalen Poemes de l’Alquimista  i fragments dramàtics de Palau i Fabre.

Josep Palau i Fabre va ser un polifacètic poeta, assagista, narrador, contista, dramaturg i crític d’art. Va jugar un paper important en la represa de la literatura catalana de postguerra com a creador i editor de la revista ‘Poesia’ i amb la reorganització dels Estudis Universitaris Catalans, institució que va presidir entre 1976 i 1978. Palau va recollir la seva obra poètica a ‘Poemes de l’alquimista’ i les proses sobre art i literatura a ‘Quaderns de l’alquimista’, i és conegut internacionalment per la tasca de recerca i estudi de l’obra de Pablo Picasso, a qui va conèixer personalment durant els anys que va viure a París, de 1946 a 1957.

El maig del 2003 es va inaugurar la Fundació Palau a Caldes d’Estrac (Maresme), que ell mateix va presidir, on s’exhibeix el fons artístic i documental propi de Josep Palau i Fabre i el fons que va heretar del seu pare, Josep Palau Oller.

Va morir a Barcelona el 23 de febrer de 2008, als noranta anys d’edat.

Per més informació: http://www.fundaciopalau.cat/fundacio-palau/ca.html

I a l’ISSUU: https://issuu.com/bibliotecagmercerodoreda/docs/palau_i_fabre_issuu

 

Palau i Fabre recita «La sabata» :

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.