Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El Zohar de Barcelona El llibre secret de la càbala que persegueixen els nazis

3 març 2017 Sense Comentaris

zohar

El Zohar de Barcelona / Francesc Xavier Hernàndez Cardona eBiblio

Francesc Xavier Hernàndez Cardona és doctor en Història Contemporània UB i catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona. Com a director General de Recerca del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (2003-2007) va impulsar la creació de centres de qualitat. Com a professor de primària i de secundaria i la seva trajectòria de professor titulat de la Universitat de Barcelona ha col•laborat en projectes com la Reforma Educativa impulsada per la Generalitat de Catalunya a finals del segle XX. A més com historiador ha participat en diversos projectes de museografia i està especialitzat en història militar. També com historiador té obres publicades com: Barcelona 1714: Jacques Rigaud: crònica de tinta i pólvora, Born 1714: memòria de Barcelona, 1714, El setge de Barcelona, Obra oberta: construïm Barcelona, Història de Catalunya, , La Barcelona de Cerdà: la Càbala i la construcció de l’Eixample
El Zohar de Barcelona és una novel•la d’acció on l’inspector Emili Galera lluita desigualment i només amb l’ajut de la Valentina, bibliotecària de la biblioteca Arús i quatre amics, contra criminals dotats d’amplis recursos, els quals repugnen, per l’extrema brutalitat i per les idees totalitàries que tenen i que volen imposar a Europa.
El Zohar, llibre de la llum, és el llibre nuclear de la Càbala, escrit al segle II del qual una versió va ser escrita a Barcelona a principis del segle XIII i custodiada per una fraternitat protomaçònica .Les pistes porten a creure que a Ildefons Cerdà li va ser entregat El Zohar.
Cerdà urbanista va dissenyar l’Eixample de Barcelona, era maçó i en el traçat de l’eixample està integrada l’herència romana dels traçats dels carrers però també hi podem trobar el traçat de l’arbre de la vida. L’arbre de la vida és un símbol per a representar gràficament les emanacions divines. Seguint els camins de l’arbre de la vida Emili Galera buscarà El Zohar per evitar que caigui en mans dels espies de la SS enviats a Barcelona durant la Segona Guerra Mundial per dur el llibre a Hitler, ja que aquest creu en la profecia que diu que qui cremi aquest llibre governarà al món durant mil anys.
Aquesta novel•la històrica està ambientada als carrers de Barcelona entre l’any 1926 i el 1938.

Un tast…En sortir de la biblioteca ja era fosc. Van decidir anar a esbargir-se una estona a les Rambles, on els cafès, bars, cabarets i salons de ball estaven oberts de manera permanent. Les Rambles, com el Paral•lel, eren un bullidor de gent. Al bar Núria van aconseguir un parell de cerveses de sotamà, gelades i boníssimes. Gaudir d’una cervesa freda era un plaer indescriptible en un període de sequera forçosa. Desprès van anar a ballar a l’Hotel Falcón, al pla de les Comèdies. Aquell dia, com molts altres, havien tallat l’electricitat i el local l’il·luminaven a base de quinqués. Estava ple de gent, i en la penombra es podia intuir un espetec de llavis vermells, d’uniformes d’oficials amb insígnies de llautó lluents i de vestits civils més o menys apanyats. El brogit i les rialles eren impressionants. Al fons de la sala, una orquestra tocava swing desenfrenadament. L’ambient d’aquella ciutat amb ganes de viure impressionava, i més quan els bàrbars estaven tocant la porta.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.