Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Cicle de Poesia: De pensament, paraula i obra. Enric Sòria

2 desembre 2010 Sense Comentaris

Continuant amb les sessions  de la 16a edició del cicle estable de poesia De pensament , Paraula i obra, el passat 25 de novembre vam convidar a la biblioteca al poeta valencià Enric Sòria (Oliva, 1958). Escriptor i llicenciat en Història, ha publicat els poemaris Mirall de miratges (1982), Varia et memorabilia (1984), Compàs d’espera (1993) i L’instant etern (1999). Actualment exerceix de professor de periodisme a la Facultat de Comunicació Blanquerna.

 Segons Jordi Virallonga, conductor de l’acte,  la poesia de Sòria denota una lectura profundíssima dels clàssics i és, a la vegada, clàssica també en els temes. No és extrany donada la seva  formació d’historiador. Sòria ens explicà com la poesia clàssica, els versos greco-llatins o barrocs connecten amb la seva sensibilitat de manera molt especial. Les experiències concretes i detallades de poetes com Catul o Marcial són, segons Sòria, una forma de poesia molt moderna. En general, els versos del nostre convidat són meditacions sobre el pas del temps i la natura humana expressades amb un llenguatge que busca la claredat i l’eficàcia.

Un altre tema remarcable a la poesia de Sòria és l’erotisme, tradició freqüent en la poesia valenciana si pensem en alguns poemes d’autors com Vicent Andrés Estellés o fins i tot Ausiàs Marc. Enric Sòria va demostrar que defensa i practica una poesia entenedora – que no vol dir ni simple ni fàcil- per parlar d’assumptes complexos.

Finalment, el poeta ens va obsequiar a tots amb un recital de poemes de tot els seus llibres i fins i tot amb un poema inèdit.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.