Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El diablo en cada esquina

17 febrer 2017 Sense Comentaris

Jordi Ledesma és un escriptor nascut a Cambrils l’any 1979. Va estudiar a l’Escola Taller d’Arts i Oficis de Tarragona. És autor del poemari Agua de mayo i de les novel·les Narcolepsia (2012), El diablo en cada esquina (2015) i Lo que nos queda de la muerte (2016). A més ha participat en l’antologia Diez negritos: nuevas voces del genero negro espanyol amb el relat “El eco inexistente”. Per altra banda, ha escrit el guió del curtmetratge Checkout basat en un dels seus relats.
El diablo en cada esquina és la història de varis personatges: Esteban Puig és un noi el tren de vida del qual li porta a caure en l’hampa, Jorge Solís és un policia corrupte, Humberta és una noia colombiana que es dedica a la prostitució i Santi és una antic militar al servei del crim organitzat. Les vides d’aquests quatre personatges es creuen en l’enfrontament entre dos criminals: l’argentí Mariscal i l’italià Martín Pescara.
Els escenaris de la novel·la es centren en els districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi i Eixample i hi ha una petita menció a Gracia i a El Carmel.
Finalment, us mostrem un fragment de la novel·la:

“A Esteban les sigue gustando patear la noche, deambular, de bar en bar, a ver qué rasca. Le gusta sentarse a fumar un canuto en cualquier portal cuando hace la ruta entre el Tucson y el Dakota, entre Sant Pau y Hospital, a la altura de la Aurora, en esos callejones de ventanas rejadas y paredes sucias. Se sienta a mirar el manto de chicles, latas y colillas. Plásticos y escupitajos. Observa las decenas de almas que concurren la travesía. Lateros paquistaníes. Negros portando valijas. Patrullas de policia permisiva. Chiflados en bici… Lo que más hay son fulanas. (…)”

Demoniok

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.