Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

Isabel Clara Simó, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

11 febrer 2017 Sense Comentaris

Isabel-Clara Simó i Monllor (Alcoi, 1943- ) ha estat guardonada amb el 49è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes atorgat per Òmnium Cultural.

Isabel-Clara_Simó_i_MonllorLlicenciada en filosofia i periodisme i doctorada en filologia romànica, escriptora, periodista i política, se la considera una de les autores modernes més importants de literatura catalana. Ha publicat més de trenta novel·les i també ha cultivat la narrativa, el teatre i la poesia. Els seus llibres han estat traduïts a nou llengües i ha rebut nombrosos reconeixements per la seva trajectòria literària.

Ha estat guardonada en diverses ocasions com ara el 1993 va rebre el Premi Sant Jordi de novel·la per La salvatge, el 1999 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria literària; el 2001 li van atorgar el Premi Andròmina de narrativa per Hum… Rita!: l’home que ensumava dones i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en assaig, per En legítima defensa. També ha estat distingida amb el XIX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira per El meu germà Pol. El seu és un compromís apassionat amb la llengua catalana.

Trobareu els seus llibres al catàleg de la BAB i al de les Biblioteques de Barcelona.

“La creació literària ha brollat, en la nostra autora, empesa per la mateixa font que ha marcat la seva activitat cívica: la voluntat de pervivència de la llengua, l’afermament de la cultura pròpia i el desig de justícia social. Enhorabona!”

(Bernat Joan i Marí. dBalears, 25 gener 2017)

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.