Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Miriam Reyes (1a part)

9 desembre 2010 Sense Comentaris

La poeta i artista audiovisual Miriam Reyes neix a Ourense el 1974. Als 8 anys va marxar cap a Caracas, Veneçuela, on residien els seus pares i des de aleshores va començar a escriure.

Els seus poemes van ser publicats per primera vegada a l’antologia Feroces (1998) i posteriorment han aparegut a d’altres antologies recents: Radicales marginales y heterodoxos en la última poesía española (1998), Antología poética femenina en lengua española del siglo XX (2001), Mujeres de carne y verso (2002), Poetas en tiempo de guerra (2003), Ilimitada voz. Antología de poetas españolas (1940-2002), publicada el 2003, i Veinticinco poetas españoles jóvenes (2003).

L’any 2001 va publicar el seu primer poemari, Espejo negro. Es tracta d’un llibre de caire intimista, amb un to contundent i esquerp.

El seu segon llibre, Bella durmiente (2004), profunditza en les constants del seu anterior llibre Espejo negro. Hi són presents la duresa, la sensualitat, i una escriptura esquinçada i un tant pertorbadora.

L’últim llibre editat, Desalojos (2008) proposa i amaga una història de secrets, un diàleg amb algú.El tema de la mort i del dolor hi són presents en aquest llibre on es fa palès el domini expressiu i la composició intel.ligent de l’autora.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.