Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Poesia

Nova edició del cicle Entre versos a Horta-Guinardó

24 gener 2017 Sense Comentaris

Som a les portes de febrer i de la sisena edició del cicle Entre versos a Horta-Guinardó, així que us fem un avançament del programa perquè reserveu dates a la vostra agenda. Aquest cop el cicle l’obrirà la presentació de Banco de sangre, el nou poemari de Carlos Zanón que trobareu a les llibreries a finals de gener (i uns dies després a la biblioteca). Zanón té molta presència als mitjans com a crític i novel·lista, i darrerament encara més en fer-se públic que entoma el repte de donar vida novament al detectiu Carvalho. Però la seva relació amb la poesia i amb la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda és constant i ve de lluny, així que estem molt contents que presenti el seu poemari a la biblioteca.

Aquí teniu el programa:

Dimecres 22 de febrer, 19 h
CARLOS ZANÓN PRESENTA BANCO DE SANGRE
Amb la companyia de Jordi Virallonga

El poeta i novel·lista Carlos Zanón torna a la biblioteca per presentar el seu darrer poemari, Banco de sangre (Espasa Calpe 2017). Inspirats inicialment en la sordidesa i la tendresa de les fotografies de Nan Goldin, els poemes de Banco de sangre ens acosten a la soledat que experimentem en espais propers i alhora aliens –habitacions, magatzems, finestres–, on cerquem una espiritualitat que se’ns escapa.

Carlos Zanón ha publicat, entre altres, els poemaris El sabor de tu boca borracha (Nínfula, 1991), Ilusiones y sueños de 10.000 maletas (Libertarias/Prodhufi, 1996), En el parque de los osos (Ayuntamiento de Málaga, 2001), Algunas maneras de olvidar a Gengis Khan  (Hiperión, 2004), Rock&Roll (66rpm, 2014), Tictac tictac (Carena, 2010)  i l’antologia Yo vivía aquí (Playa de Ákaba, 2012).

Dijous 23 de març, 19 h

POETES DEL ROCK
Amb Alberto Manzano

El 2016 ens va sorprendre amb la mort de Leonard Cohen i amb el lliurament del Nobel de Literatura a Bob Dylan. Per apropar-nos als poetes del rock, hem convidat Alberto Manzano, poeta, periodista musical (Rockdelux, Ruta 66, Ajoblanco) i traductor, entre altres, de Leonard Cohen, Bob Dylan, Jackson Browne, Patti Smith, Lou Reed o Tom Waits.

A més de treballs sobre músics, Alberto Manzano ha publicat els poemaris Para los que no pueden hablar (Sial, 2000), Puente del alma y la luna (Sial, 2009), i el recull Antología poética del rock (Hiperión, 2015).

Dijous 27 d’abril, 19 h
L’ALQUIMISTA: CANÇONS, POEMES I TEXTOS DRAMÀTICS DE JOSEP PALAU I FABRE
Amb Ignasi Roda, Joan Berlanga i Josep Anton Garcia

Ens afegim a la celebració del centenari de Josep Palau i Fabre, nascut l’abril de 1917, amb aquest espectacle dramàtic i musical proposat per Ignasi Roda, autor de deu cançons on s’intercalen Poemes de l’Alquimista  i fragments dramàtics de Palau i Fabre.

Interpretaran les cançons Joan Berlanga i Ignasi Roda, acompanyats al piano per Josep Anton Garcia.

Dimarts 16 de maig, 19 h
BARCELONA POESIA 2017

Acte pendent de concretar

El proper mes de maig tindrà lloc una nova edició de la Setmana de la Poesia de Barcelona, que acosta als lectors de la ciutat una representació variada de la millor poesia catalana i mundial actual.

La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hi participarà novament elaborant la guia de lectura de la Setmana i allotjant un acte destacat de la programació oficial.

Entre versos és el nou lloc de trobada dels lectors de poesia amb els autors, crítics, estudiosos i artistes que fan de la poesia una experiència única.  La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda us proposa un cicle literari on compartir la lectura, escoltar noves veus i descobrir  les propostes poètiques més interessants del passat i de l’actualitat.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.