Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Senyoria

3 febrer 2017 Sense Comentaris

Senyoria / Jaume Cabré eBiblio

Jaume Cabré és un escriptor i guionista nascut a Barcelona l’any 1947. És Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, catedràtic d’ensenyament mitjà en excedència i professor a la Universitat de Lleida. Durant molts anys ha compaginat l’escriptura literària amb l’ensenyament i també ha treballat en guions televisius i cinematogràfics. És un dels escriptors més importants de les lletres catalanes i ha guanyat molts premis, entre els quals cal destacar: el Sant Jordi, Serra d’Or, Creu de Sant Jordi i el Premi d’honor de les Lletres catalanes.
Senyoria és la setena novel·la de Jaume Cabré i va ser editada l’any 1991. A la Barcelona de 1799 en finalitzar una festa al Palau del marquès de Dosrius apareix assassinada la cantant francesa Marie de l’Aube Desflors. El principal sospitós del crim és el jove poeta Andreu Perramon, que va mantenir relacions sexuals amb la cantant moments abans de la seva mort. Tot i els esforços del seu pare per demostrar la seva inocència, el Regent Civil de l’Audiència, Rafel Massó i Pujades està més interessat en tancar el cas, tant per pressions polítiques com interessos personals.
Els escenaris de la novel·la es centren en Ciutat Vella, però també hi ha alguna referència a Gracia i Sarrià.
Per acabar, us oferim un petit fragment de la novel·la:

“ Barcelona dormia per tercer dia consecutiu en un fred i desavinent llit de boira. Algun campanar alt, com el del Pi o el de Santa Maria del Mar, passaven gran part de la nit per damunt d’aquell mar de cotó humit. Però totes les taulades sense excepció, fossin de palaus nobles, de casals senyorials o de simples cases de menestrals, quedaven vuit o deu hores cobertes per aquella estranya capa opressora que de tant en tant substituïa la pluja. Carrers foscos i estrets al voltant de Santa Maria, com el dels Ases o el de la Cirera o el carrer del Lliri o el de les Mosques, xopaven, tips d’aigua la boira que els ofegava.(,,,)

 

senyoria

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.