Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Encerrados con un solo juguete

6 gener 2017 Sense Comentaris

Aquest cop us recomanem la primera novel•la de Juan Marsé: Encerrados con un solo juguete, que va ser publicada l’any 1960. La novel•la està protagonitzada per Andrés Ferran, que és un noi que es passa les tardes a casa de la seva núvia, Tina Climent. La família d’ella depèn dels ajuts que els envia el pare des de l’estranger, ja que està exiliat com a conseqüència de la Guerra Civil, i té mala fama al barri. A la casa de tant en tant es passa Martin, antic nuvi de Tina. A través de les vivències d’aquests personatges es mostra el desencant de la joventut barcelonina de 1959.
La trama de la novel•la es desenvolupa als districtes de Ciutat Vella i Gràcia.
Finalment, us donem un petit fragment de la novel•la:

“Caminó toda la tarde por los paseos bordeados de palmeras y de piedras esféricas del parque  Güell  bajo un sol tibio y amarillento. Eran los finales de marzo y empezaban a verse niños jugando en la plazoleta, abuelos sentados en los bancos policromados y algunas parejas paseando, ellas con la chaqueta o el jersey colgado del brazo, lentas y melosas bajo el sol, el suave viento pegándoles las faldas a un costado y alzándolas ligeramente por el otro, como sostenidas de un hilo”

 

 

encerrados-con-un-solo-juguete

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.