Inici » Biblioteca Horta-Can Mariner, Destacat, Novetat, Teatre

La Biblioteca Horta-Can Mariner recomana… Edicions de la Sala Flyhard

25 gener 2017 Sense Comentaris

SalaFlyhard_façana_04Érem a l’any 2010 i els amants del teatre ens vam trobar amb una notícia que semblava ciència-ficció en aquells temps que corrien: obria una nova sala teatral a Barcelona! Els intrèpids components de la Companyia FlyHard (en aquells moments Jordi Casanovas, Clara Cols, Roser Blanch, Pablo Lammers i Sergio Matamala) havien vist que necessitaven un espai estable on poder mostrar les seves produccions i s’hi van llençar de cap: van llogar un petit local al barri de Sants i el van convertir en un acollidor teatre.

D’aleshores ençà la Sala Flyhard ha esdevingut, gràcies a la seva ferma i forta aposta pel teatre contemporani d’autoria catalana, un punt de referència dins la cartellera barcelonina. En aquests anys un bon grapat dels millors dramaturgs catalans hi han estrenat els seus nous textos, i alguns d’ells han estat èxits indiscutibles i les produccions han acabat saltant a d’ altres teatres, fins i tot travessant fronteres. El 2015 la Sala Flyhard va rebre el Premi de la Crítica de Barcelona com a millor sala de teatre, precisament per la seva valuosa contribució en l’expansió de la dramatúrgia catalana.

flyhard-llibresA més a més, i això és ben bé el que aquí ens ocupa, des que la sala va iniciar la seva activitat, els seus responsables van veure clar que per consolidar la dramatúrgia catalana era important difondre els textos de les obres que estrenaven. D’aquesta voluntat van néixer les Edicions Flyhard, unes autoedicions senzilles i pràctiques que acosten, a un preu molt popular, els textos dels dramaturgs amb qui treballen a qui l’han d’acostar: al públic.

Avui, en aquest racó de recomanacions de lectures teatrals, us oferim una selecció d’algun dels textos d’Edicions Flyhard que teniu a la vostra disposició a les Biblioteques de Barcelona:

La pols. Llàtzer Garcia. Edicions Flyhard, 2014 
El pare s’ha mort. Això és el que ha sentit el Jacob quan ha despenjat el telèfon. Dos minuts més tard ha oblidat del tot aquesta notícia. Ni tan sols ho ha comunicat a la seva germana Ruth, amb qui conviu en un pis modest situat al nucli d’una petita però sorollosa ciutat.
Un dia i mig, des de la mort del pare fins al seu enterrament. Un temps viscut de diferent manera per les ànimes perdudes que apareixen en aquesta història. Premi de la Crítica de Barcelona 2015 i Premi Serra d’Or al millor text teatral.

smiley1

 

 

 

 

 

 

Smiley. Guillem Clua. Edicions Flyhard, 2012
L’Àlex acaba de tenir un desengany amorós. S’ha fet il•lusions amb algú que, al cap de poques setmanes, ha desaparegut del mapa. I això no se li posa gens bé. Agafa el telèfon i es disposa a demanar explicacions.
El Bruno no es fixaria mai en algú com l’Àlex, però un equívoc fa que s’acabin coneixent. I el que comença com una cita normal i corrent, s’acaba convertint en un esdeveniment que canviarà la vida de tots dos per sempre. Premi Butaca 2013 al millor text teatral.

Tortugues

Tortugues: la desacceleració de les partícules. Clàudia Cedó. Edicions Flyhard, 2014
Fa temps que en Joan i la Marta s’han adonat que no van al mateix ritme. S’estimen, però es trepitgen quan ballen i la neurosi d’en Joan s’està a punt de carregar la seva relació. Empesos pel desig de sincronitzar-se i portar un ritme de vida més tranquil, es traslladen al camp. Però quan les seves vides s’entrecreuen amb les de l’Òscar i l’Àgata, una parella de científics que viu a tota velocitat, el senzill estil de vida que buscaven acabarà complicant-se. Premi Butaca 2015 al millor text teatral.

 

 

eGoFlyhard Ego. Marc Angelet. Edicions Flyhard, 2013

Ets bo. Només has tingut mala sort. Ets de puta mare. Només t’ha faltat una mica d’empenta. Saps que aquella feina havia de ser teva. Que la cambrera que et va mirar dues vegades, hauria d’estar als teus braços. Que aquella idea era genial. Ho saps, oi? Ara, només et cal donar la primera passa, bip. I després la segona, bip. I després la tercera i quarta. No necessites pensar, no necessites decidir. Només necessites ser tu mateix. Només necessites ego.

radio20 Nit de ràdio dos punt zero. Cristina Clemente. Edicions Flyhard, 2013
És tard. Les dues de la nit. Candela, Llorenç, Pedro i Anna estan a punt per començar el programa de ràdio que condueixen: “Ho busco però no ho trobo”. Els oients truquen cercant on poden comprar un article o qui els voldria vendre una entrada d’una final de la Champions. Però avui una trucada trastocarà el mecanisme d’aquest rutinari programa obligant-los a donar les respostes més sorprenents i difícils que han hagut de donar en la seva vida.

Trobareu aquests i d’altres textos de Edicions Flyhard al catàleg de les Biblioteques de Barcelona.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.