Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Jordi Virallonga: 35 anys de poesia

13 desembre 2016 Sense Comentaris

A la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, especialitzada en poesia, Jordi Virallonga és el nostre autor  ‘De Capçalera’. Des de fa més de catorze anys condueix el club de lectura de poesia, i ha estat també col·laborador en l’organització i dinamització del cicle poètic De pensament, paraula i obra en totes les seves edicions, acostant durant anys la millor poesia actual al públic barceloní.

Nascut a Barcelona el 1955, Virallonga és professor i catedràtic de Literatura Espanyola de la Facultat d’Educació de la UB, president de l’Aula de Poesia de Barcelona, agitador cultural, traductor, autor d’una extensa obra poètica i de diversos assajos sobre poesia contemporània, la seva especialitat.

Aquest 2016 es compleixen trenta-cinc anys de la publicació de ‘Saberte, el primer poemari de Jordi Virallonga. Per tancar la cinquena edició del cicle poètic Entre versos a Horta-Guinardó, hem convidat el nostre autor de capçalera i Carlos Zanón a fer un repàs de la trajectòria literària del poeta, des d’aquella primera  publicació fins el lliurament del 20è Premi de Poesia Màrius Torres per ‘Amor de fet‘, l’any 2015.

.

PIC06891.JPG

JORDI VIRALLONGA: 35 ANYS DE POESIA

dimecres  14  de  desembre,  19h

Sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda

.

Aquest acte forma part del projecte De Capçalera, impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut Català de les Dones i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.

L’objectiu d’aquest projecte, que  reclama un prestigi i una trajectòria per parts dels autors, és fer evident el vincle existent entre els escriptors catalans i les  biblioteques públiques del país, tot demanant a les biblioteques que reconeguin de manera preferent un d’aquests escriptors/escriptores de trajectòria literària contrastada i amb els quals mantenen una relació de proximitat i, al seu torn, que els escriptors triïn també una biblioteca predilecta o DE CAPÇALERA.

 

Poesia de l’autor a biblioteques de Barcelona:

Incluso la muerte tarda. Madrid: Visor, 2015

Por si no puedes : antología poética, 1981-2010. México, D.F.: La Cabra, 2010

Hace triste. Barcelona: DVD, 2010

Crónicas de usura. Guadalajara, México : Literalia, 2008

Todo parece indicar. Madrid: Hiperión, 2003

Quanto sei de mim. Lisboa: Teorema, 2001

Los poemas de Turín. Barcelona: Lumen, 2001

Llevarte el día a casa: antología de poemas. Málaga: Ayuntamiento de Málaga. Área de Cultura, 1999

El perfil de los pacíficos. Madrid: Libertarias/Prodhufi, 1992

Saberte: poemas del momento. Barcelona: Laertes, 1982

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.