Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Enriqueta Martí. Etapa 0. Les obres i els autors

3 desembre 2010 2 Comentaris

Per a aquest mes de desembre us proposem una ruta literària per Barcelona, no gaire nadalenca, però que us posarà els pèls de punta i no sabreu si és per les esgarrifances del fred o per les sensacions que us produeix la ruta per sí mateixa.

La història de l’Enriqueta Martí, altrament anomenada “La vampira de Barcelona”, poder l’heu sentit o llegit a diferents llocs perquè se n’ha parlat i escrit molt, però nosaltres us proposem una ruta que hem construït basant-nos en quatre llibres que enfoquen la història des d’un punt de vista literari:

– A La mala dona, de Marc Pastor,  l’inspector Moisès Corvo (tiet de l’Andreu Corvo, protagonista a la novel·la Montecristo) que juntament amb el seu company investigaran les estranyes desaparicions de nens a Barcelona.
– A El misterio de la calle Poniente, de Fernando Gómez, trobem la història de la vampiressa del carrer Ponent, explicada des dels diferents punts de vista dels personatges que es creuen amb ella. Vegeu el bloc del llibre.
– A Los diarios de Enriqueta Martí, de Pierrot, l’autor novel·la uns suposats diaris que es van trobar un cop van apressar l’Enriqueta.
– A El cielo bajo los pies, de Elsa Plaza, un jove periodista investiga el cas de l’Enriqueta i s’adona que darrera d’aquesta suposada assassina es troben molts rumors malintencionats, una trama de prostitució i pederàstia infantil que toca a les classes més altes barcelonines i contradiccions que apunten que potser l’Enriqueta no és tal assassina i poder sí que és la cap de turc per amagar els pecats de gent molt poderosa.

Al llarg d’aquest mes, us facilitarem informació, fotos i eines per poder seguir aquesta ruta literària a través de les lectures dels quatre llibres i dels fets que narren.

Us recomanem que amplieu els vostres coneixements sobre la vampira, llegint aquest article que el diari El PAÍS li va dedicar o visualitzant el vídeo que us adjuntem tot seguit “Ponent 29”, guanyador de diversos premis del certamen Mercè.doc 2010.

Ponent 29

2 Comments »

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.