Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Gènere negre, Itineraris complets, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Protagonista Barcelona: Barcelona negra

21 gener 2017 Sense Comentaris

Barcelona negra

Ed. d’Ernesto Mallo

Madrid : Siruela, 2016. Demaneu la reserva d’aquest document

portada-llibre

Antologia que reuneix alguns dels autors més destacats de la novel·la negra en castellà en un recorregut criminal pels barris emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

Cada ciutat batega al ritme de les ambicions, desitjos i temors dels seus habitants, i aquests, com a cabal sanguini, circulen pels seus carrers i les seves avingudes amb la seva càrrega de desamor, amb les seves ànsies de venjança, amb la seva desesperació, a la recerca d’alguna cosa que no saben si podran trobar i que sovint no saben què és, però que resultarà diferent i moltes vegades fatal. Víctimes i victimaris que es desplacen cap a una trobada, esperat o inesperat, però que intueixen modificarà el curs de les seves vides. Mecanismes la fatal predeterminació només es desvetlla quan ja és tard per intentar un canvi. Heus aquí el negre literari geolocalitzat , entès com allò que inquieta.

“La protagonista de esta antología es una ciudad que una vez visitada queda grabada en el inconsciente. Barcelona es un imán que atrae a gentes de todas latitudes. Esta antología, llamada negra, me ha recordado al leerla que el negro es la suma de todos los colores. Los autores que han colaborado generosamente para que sea posible no necesitan presentación, por lo tanto lo mejor será que dejemos al lector en su compañía, ya que en estos relatos está la voz inconfundible de cada uno de ellos, hablándonos como si estuvieran aquí”.

Ernesto Mallo, p. 9-10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.