Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Lectors, Novetat

El lector opina

1 juliol 2017 Sense Comentaris

CRIMS NOSTRATS

portada-llibre

Per Sant Jordi del 2015 alguns negrots nostrats i reconeguts amb d’altres de novells varen cometre un crim a petició d’Edicions Xandri. Mitjançant un sorteig que adjudicava, a sis escriptores i sis escriptors, dotze tradicions amb les que inspirar els seus relats. Elles si han de matar, maten. Ells no es queden pas enrere i pels seus crims els reconeixereu. No els hi va costar gens, robar, matar, extorquir, traficar o maltractar física i psíquicament als personatges dels seus relats seguint el Costumari Català d’en Joan Amades. Els relats són el resultat d’un collage fet amb moltes tonalitats de negre i probablement en tots ells podem trobar el tret identitàri que els converteix en “nostrats”. Un repte assolit amb escreix que obre la porta a seguir treballant la tradició dins del gènere negre. Els dotze relats ens permeten una lectura àgil i selectiva. Per gaudir de la seva singularitat adjudicarem una primera impressió de cada relat.

Seny i rauxa d’ Anna Maria Villalonga: Frisós ecumènic.

Botifarra negra d’en Miquel Giménez: Trencadís complicat.

Ball de bastons de Roser Cabré: Capciós.

Sang i fetge d’en Sebastià Bennasar: Estadístic.

Calçotada de Laura Día-Roig: Canònic.

“Ç” d’en Marc Carreté: Simbòlic.

Boletaire de Mayte Duarte: Antropològic.

La moreneta d’en Marcel Pujol: Selfie anímic.

La rosa i el llibre de Liz Castro: Tecnològic.

La pela és la pela d’en Sergi Marabal: Psicològic.

Caga-tió de Glòria Fernàndez: Victorià.

Bon cop de falç d’en JR Armadàs: Periodístic.

 

MAYTE DUARTE SEGUER

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.