Inici » General

Novetats bibliogràfiques de poesia

6 desembre 2016 Sense Comentaris

Com cada mes, us presentem els darrers llibres de poesia que han arribat a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda. Aquest cop volem destacar especialment dos volums que recullen l’obra poètica d’autors que us recomanem molt .

El primer és l’Obra poètica de Guillem d’Efak. L’ha publicada El Gall editor i inclou una introducció de Bernat Nadal. L’any passat, amb motiu del vintè aniversari de la seva mort, vam intentar adquirir poemaris d’Efak per la biblioteca, i no ens en vam sortir, així que ens vam alegrar molt quan vam veure que El Gall publicava el conjunt dels seus poemes.  Així s’hi referia aquest estiu a Núvol Jaume C. Pons Alorda:

“… ens trobem davant d’un llibre desitjat, que ha generat entusiasme durant aquests darrers mesos per tot el que representa i per tot el que conté dins seu. Després d’anys d’espera lenta, a la fi arriba a les nostres mans el súmmum de l’obra poètica escrita, i també cantada, d’aquest mite morè de les Illes Balears, un cantautor prodigiós i una de les veus versaires més sòlides de la seva època, que va aconseguir premis de valor com el Carles Riba. Responsable de peces històriques punyents, de cants exaltats a la vida o de veritables monuments lírics, d’Efak demostra que domina tots els registres i que se’ls fa seus amb mà eficaç, emocionant”.

El segon llibre que volem destacar és la Poesía reunida de Ramón Andrés (Lumen, 2016). Inclou els seus aforismes, i val a dir que esperem que, com tantes altres edicions de poesies reunides, aquest volum aviat sigui “incomplet” de resultes que l’autor segueix publicant poesia. Ramón Andrés ha publicat recentment l’assaig Pensar y no caer (Acantilado, 2016), que esperem incorporar aviat al fons. Aquest desembre farà tres anys que Ramón Andrés va visitar la biblioteca i va llegir poemes com aquest:

Entre les novetats de desembre també hi trobareu llibres com La vida continua, de Mark Strand (Visor, 2016), Wunderwaffe, de Jaume Munar (Cafè Central, 2015), Transpoética, de Leo Zelada (Vaso Roto, 2016), o Mudar de pell, de Bel Granya (Meteora, 2016). Aquest cop incloem també Gos, la biografia de Rilke que Albert Roig ha publicat a Galàxia Gutenberg.

Aquests i altres llibres els trobareu a la secció de poesia de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda. Recordeu que també podeu demanar-los a la vostra biblioteca més propera.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.