Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Espai Barcelona, General, Novel·la barcelonina

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana: Telecaster circus

2 desembre 2016 Sense Comentaris

telecaster_circusTelecaster circus / Jordi Casals i Merchán

Telecaster circus ens explica dues històries aparentment desconnectades, però que acaben convergint. Per un costat hi ha la història de Diego, un guitarrista a qui l’amor de la seva vida acaba d’abandonar i que ha de guanyar-se la vida fent playback en un programa de la tele de joves talents. Dins d’aquesta primera història la reconstrucció sentimental de Diego i, sobretot, la música, són els protagonistes principals. Per un altre costat, hi ha la història de Tomás i Chiscu, dos penques del barri del Raval que van heretar una cutre pensió de la seva mare i que l’han convertit en un hotelet per a parelles fogoses (la “Love BCN Inn”), una mena de meublé per hores. Però amb una particularitat: el seu esperit emprenedor els ha dut a instal·lar clandestinament a les habitacions càmeres de vídeo, per gravar els clients en les seves hores més íntimes. Després comercialitzen sense remordiments les escenes més calentes per internet i es guanyen una bona pasta. La vida als barris i el món del porno amateur són els protagonistes d’aquesta segona història.

Proper molts cops a un hilarant realisme brut, l’autor es “desmelena” (metafòricament, és clar) i ens ofereix un espectacle estilístic incontingut, amb girs argumentals impossibles, d’alta volada. És casualitat que soni el My Way de Sinatra o una autèntica declaració d’intencions? Casals aquí és més Casals que a la seva primera obra, està menys encotillat, i el resultat se’n ressent positivament. El seu món literari comença a prendre volada, forma, envergadura i a ésser reconeixible pels seus lectors a base de tots aquests tics, d’aquestes constants, característiques pròpies dels bons escriptors. Veurem…

Extracte de la crítica de Daniel Genís. Si voleu llegir la crítica complerta i escoltar la “playlist” de la novel·la” cliqueu aquí.  Daniel Genís és el fundador i mantenidor de la web elbiblionauta.com . També a @fantastik_cat

Si voleu consultar les novetats de Novel·la barcelonina i Espai Barcelona de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé cliqueu aquí.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.