Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Espai Barcelona, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Fagocitosis, de Marcos Prior i Danide

23 desembre 2016 Sense Comentaris

fagocitosisFagocitosis / Marcos Prior; Danide.- Barcelona: Glénat, 2011.

Un inquietant relat, és inquietant perquè en principi sembla que no vagi amb nosaltres, que tot sigui una exageració, fins que ens adonem que no hi ha tanta exageració i que potser ja som allà on ens porta l’equip Prior & Danide, però no ens n’hem adonat, o no ens n’hem volgut adonar…

Un retrat àcid de la societat, dels anuncis de feina, de la banalització de les idees i de la comercialització d’absolutament tot (la troballa d’un restaurant de menjar ràpid anomenat Marx Donald’s és genial), una trama detectivesca pels carrers de la ciutat. En alguns moments en un format de recull d’històries, però a diferència de les miscel·lànies aquí és clar el fil conductor, l’estil i sobretot l’ambient, és molt semblant al nostre món, per això fa tanta por…

Marcos Prior és un artista amb una bona trajectòria al món del còmic (recentment ha fet els guions de Gran Hotel Abismo, dibuixat per David Rubín), amb Necrópolis com la seva darrera obra. El mateix podem dir de Danide, un autor força bregat que ja ha treballat anterior amb Prior, per exemple a Potlatch.

No és una imatge del còmic però ho podria ser

No és una imatge del còmic però ho podria ser

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.