Inici » Activitats, Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat, Premis literaris

Premi Literari Autor Revelació 2016

26 novembre 2016 Sense Comentaris

El Premi Literari Autor Revelació és un guardó de narrativa en català anual que convoquen l’Editorial Rosa dels Vents i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Premi Autor Revelació 2015Poden participar alumnes i exalumnes de l’Escola d’Escriptura presentant una novel·la inèdita que no hagi estat premiada.

portada-llibre

En aquesta segona edició ha estat guanyadora la novel·la Alguna cosa no del tot neta, però no gaire perillosa d’Ignasi Oliveres, però no gaire perillosa. Novel·la original i adictiva ambientada a Barcelona actual, on les històries de quatre personatges s’encreuen i els aboquen a un final tan inesperat com creïble.

Segons Pau Pérez i Jordi Muñoz, directors de l’Escola d’Escriptura, aquest Premi és una “aposta per promocionar nous valors de la literatura catalana, en un moment en què els autors novells tenen més dificultats que mai per fer-se un lloc en la taula de novetats de les llibreries. Estem segurs que el premi permetrà donar a conèixer novel·les de gran qualitat”.

Rosa dels Vents és el segell en llengua catalana de Penguin Random House Grupo Editorial. L’editorial, que va néixer el març del 2002, publica autors catalans d’èxit i traduccions al català dels autors més destacats del catàleg del grup. Carlos Martínez, director literari del segell, explica que la qualitat literària i la divulgació cultural són la raó de ser de Rosa dels Vents, i que per això, “es va creure oportú crear, juntament amb l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, un premi literari que obri les portes a noves veus de la literatura del nostre país que estan treballant intensament i formant-se per ser grans talents”.

Per més informació i consulta de les bases d’aquest Premi literari cliqueu aquí.

Altres edicions http://www.llegeixbarcelona.net/archives/20864

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.