Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Cicle de lectura novel·les de la Guerra Civil Espanyola: El fil de plata

10 desembre 2016 Sense Comentaris

El fil de plata

de Lluís-Anton Baulenas

Barcelona : Ed. 62, 1998. Demaneu la reserva d’aquest document.

portada-llibreSINOPSI. Any 1935 i la vida de tres joves de divuit anys s’encreua per casualitat: en Pere -un extravertit treballador amb molta iniciativa – en Gregori – un universitari de família catòlica que vol sortir de l’ou – i la Maria – una òrfena amb ganes de superar un passat massa trist. Entre tots tres naixerà un fort lligam d’amistat, posat constantment a prova pels seus caràcters i orígens socials oposats i pel creixent amor dels dos nois envers la noia. Però no saben que els queda menys d’un any per viure a fons la seva joventut, abans que esclati la guerra civil i hagin de prendre unes decisions que els marcaran la resta de la seva vida. És una història d’amistat i d’amor, per damunt d’ideologies i condicionaments històrics, que dóna veu a tres personatges que desgranen els moments més intensos de les seves vides, des de la seva joventut en una Barcelona de preguerra en què els somnis semblaven a l’abast dels més atrevits, fins al pas a la maduresa quan la guerra estronca els seus projectes i determina el futur que mostrarà la postguerra.

Lluís-Anton Baulenas (1958- ) és narrador i dramaturg, ha escrit entre d’altres, novel·les com ara Noms a la sorra (1994), El fil de Plata (1998, Premi Carlemany), La Felicitat (2001, Premi Bertrana) i Per un sac d’ossos (2005, Premi Ramon Llull). Dues obres seves han estat adaptades al cinema per Ventura Pons, Amor idiota i Anita no perd el tren. Ha estat traduït a diverses llengües com ara l’anglès, el francès, el castellà, l’italià, l’holandès i el xinès mandarí, entre d’altres.

La narrativa d’en Baulenas busca emmarcar moments clau de la història contemporània del país, sempre des del punt de vista del conflicte de l’individu amb la societat que li ha tocat viure.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.