Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: ¡No pasarán! de Vittorio Giardino

21 novembre 2016 Sense Comentaris

collage_nopasaran

¡No pasarán! / Vittorio Giardino.- Barcelona: Norma, 2006.

No pasarán! /Vittorio Giardino.- Barcelona: Norma, 2011.

La Guerra Civil espanyola i tot el que va comportar és un bon terreny per la narració, hi ha novel·les i contes i sagues, i el gènere dels còmics no s’anava a quedar enrere. L’artista italià Vittorio Giardino va crear el seu personatge Max Friedman i el va fer participar a la comtesa, primer a les brigades internacionals però després, en el moment en que la guerra es començava a perdre el va fer tornar. És el moment en que la República, una mica a la desesperada fa fort l’eslògan ¡No pasarán! Molts brigadistes van marxar el 1938, i la victòria semblava que cauria del bàndol dels sublevats. I Barcelona era una ciutat que tot i no ser al front patia els rigors de la guerra, amb els seus espies, i sobretot els duríssims bombardeigs que van castigar la ciutat i els barcelonins.

Aquest és l’escenari on és mourà Max Friedman, un entorn perillós i hostil, un país en guerra. Tot això per trobar el rastre d’un amic desaparegut, com els bons herois en Max és fidel als seus amics, això el farà ficar-se a la boca del llop (batalla de l’Ebre inclosa) i nosaltres hi serem per gaudir-ne.

no-pasaran-en-el-fragor-de-la-batalla

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.