Inici » Autor del mes, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Meritxell Cucurella-Jorba, poeta del mes al Versòdrom

3 novembre 2016 Sense Comentaris

Aquest mes el Versòdrom està dedicameritxell-cucurella-jorbat a la poeta, no poetessa, dramaturga, traductora, “potser performer” i activista poètica Meritxell Cucurella-Jorba, també coneguda com tx. Nascuda a Hostalets de Pierola, a l’Anoia, el 1973.

L’any 2000 va guanyar el Premi Creació Jove de l’Ajuntament de Barcelona amb Punxa’m i va representar la Ciutat Comtal a la Biennal de Joves Creadors d’Europa i la Mediterrània a Sarajevo el 2001. L’any 2008 va guanyar el Premi Pollença de Poesia amb Intemperància roig encès. L’abril de 2016 el Dígraf del desitx, el seu bloc d’internet, va obtenir el XIIè Premi Jordi Domènech de traducció de poesia per la traducció de Clínica dell’abbandono, de la poeta Alda Merini.

Ha organitzat i organitza recitals de poesia i festivals d’art i paraula, com ara el cicle de recitals poètics i poeticomusicals “PARNÀS” (“poesia apassionada rimada i no àcrata i salvatge”), o “Delicadeses · art de tros” (intervencions artístiques al territori), poesia, acció i música al ras, a Les Garrigues. També ha recitat arreu dels Països Catalans i a diverses ciutats europees (Berlín, Lisboa, Roma, Luxemburg,..).

L’autora també ha escrit i traduït al català teatre (Assassí, de Marco Palladini, i El setge de Leningrad, de José Sanchis Sinisterra).

El 2013 va editar un disc, 207, amb el grup Folls i Nocturns,  quecantava poesia i recitava música”. Actualment segueix col·laborant amb músics i grups musicals.

 

Obres de l’autora a Biblioteques de Barcelona

Poesia:

Teatre:

 Traduccions:

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.