Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El blog de Lola Pons

14 novembre 2016 Sense Comentaris

 

lola_ponsEl blog de Lola Pons / Teresa Roig
Novament us recomanem una novel·la de Teresa Roig (Igualada,1975),una narració en forma de dietari però a més es serveix de les noves tecnologies i les xarxes socials per expressar i comunicar el dia a dia de la protagonista, la Dolors.

El blog de la Lola Pons és una narració en primera persona sota el punt de vista de la narradora, la Dolors, però a més hi trobem els posts d’un blog que la protagonista crea el dia que fa trenta tres anys, on redacta un manifest existèncial i fa el propòsit de ser una millor versió d’ella mateixa.També llegim els missatges que envia i rep tan de les seves dues amigues o dels nois amb qui ensopega. Per tan anem coneixent la història de la Dolors directament per ella mateixa, però també d’una manera indirecta a través dels missatges de la Thais, l’amiga pija i barroera i la Eva una hippy figa flor. La novel·la té moltes referències musicals, cinematogràfiques, televisives i altres curiositats que ens retraten la realitat, les inquietuds i les dificultats de molts joves, o no tan joves per trobar la felicitat.

Un tast. “ BLOG  Dimarts, 30 de març de 2010, 17:11h
Avui és lluna plena i aquesta nit participo en un ritual per a dones al parc del Laberint d’Horta, en honor de la deessa de la terra.
PD: Els camins del Senyor són inscrutables (i els de la Senyora encara més…)
-Durant l’ofrena, pots demanar-li el que vulguis a Pachamama, que et serà concedit. La meva idea era tornar al gimnàs a deixar-m’hi la pell, però la Thais em va convèncer que m’afegís a aquella celebració.
-Porta llaminadures, galetes, alguna cosa dolça, que jo duré l’espelma i les flors.
Encara rai que no ha vingut l’Eva, pensava jo mentre les assistentes cantaven i dansaven davant un improvisat altar…Després, van donar-nos un tros de paper i bolígraf.
-Escriu en una cara tot allò que vulguis desprendre’t, i a l’altra, el teu desig -va indicar-me la Thais.
-Vaig fer-ho al peu de la lletra. I, tot seguit, ens van demanar que ho enterréssim.”

Save

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.