Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…No le hables mal de mí al niño

4 novembre 2016 Sense Comentaris

Julia Villares Anllo va néixer a Distriz, una petita aldea de Villalba ( Lugo) l’any 1945. Va emigrar a Barcelona als 18 anys. Va treballar a una fàbrica textil primer com a teixidora i després com a administrativa. Va estudiar Treball Social. Ha escrit 3 llibres: No le hables mal de mí al niño (2011) i El baile de los delfines (2015) i el llibre de relats Vidas Marcadas (2013)

A No le hables mal de mí al niño es narra la història de Maribel García, que és una noia jove que es casa embarassada amb Carlos, un amic de la infància que és més gran que ella. No obstant, les expectatives que tenia Maribel  sobre la vida matrimonial xoquen contra la realitat i les seves ànsies de llibertat.
La novel•la es desenvolupa principalment al barri del Carmel i a les Rambles, tot i que també hi ha mencions a altres districtes

Finalment, us oferim un petit fragment de la novel•la:

“-Me pondré tacones cada día –le dije a Carlos mientras llegábamos al paseo marítimo-. Y me pintaré los labios para ir al mercado, como hacen las señoras.
-Bueno, no todas las señoras hacen eso.
Rió y no dijo nada más. Creyó que aún me duraba la euforia de la boda, que por eso hablaba así, pero que cuando necesitase tirar del carro de la compra por las calles empinadas del Carmelo, me olvidaría de los tacones. Él no quería desilusionarme, me seguía la corriente, convencido de que si empezábamos los primeros días de casados sin discusiones, siempre nos llevaríamos bien.”

 

nolehables

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.