Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

David Castillo presenta “Poesia Contracultura Barcelona”

20 octubre 2016 Sense Comentaris

Pau Maragall (Malvido)

“Malgrat que els divuit poetes que trobareu al llibre són morts, morts prematurament, aquest no és un llibre sobre la mort sinó una lliçó de vida. No es tracta de valorar la vida a qualsevol preu sinó de condensar-la, de dur-la al límit, espremuda, aprofitada. El temps per on bateguen aquests poemes és un temps confús, de revolucions personals, de canvi d’hàbits contra la superstició i el dogmatisme. Molts ens vam adaptar, amb més o menys habilitat, uns altres van rodolar per la muntanya en comptes de baixar de passeig.”

Així comença “Si no arrisques la vida la tindràs sempre perduda”, el text amb què David Castillo presenta el projecte que acabaria convertint-se en Poesia Contracultura Barcelona, homenatge i reivindicació de divuit companys poetes nascuts entre els anys 1947 i 1967, l’obra dels quals continua ben viva: Jordi Carbó, Pau Maragall, Jaume Cuadreny, Zane Speer, Albert Subirats, Jordi Pope, Piru Cirugeda, Leo Segura, Pere Marcilla, Xavier Sabater, Roberto Bolaño, Raúl Núñez, Pepe Sales, Mònica Maragall, J. Daniel Vidal, Carlos Iguana, Sebastià Roure i Genís Cano.

“La contracultura i aquests poetes són vius perquè són vigents, els seus versos rebenten les consciències. Potser aquell va ser un temps més atrotinat, però ha entrat en la dimensió de la curiositat, de l’aventura”.

Si teniu curiositat per conèixer aquesta Barcelona de la mà de David Castillo i Albert Lladó, us esperem el proper dijous 27 d’octubre a les 19h.

Lloc: Sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda.
Accés lliure i gratuït.

..

Aquest acte forma part del cicle Entre Versos a Horta-Guinardó.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.