Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Exposició i taller pràctic de poesia visual ‘Expulsats i altres poemes’ de Tono Carbajo

18 octubre 2016 Sense Comentaris

La biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda acull fins el  26 de novembre l’exposició de poesia visual ‘Expulsats i altres poemes’ de l’artista Tono Carbajo. Format a l’escola Massana de Barcelona, a Madrid, Santiago de Compostela i a Nova York, els seus treballs s’han exposat en nombroses galeries, centres i museus d’art contemporani: CGAC. Centro Galego de Arte Contemporánea, Santiago de Compostela, Galeria Trama de Barcelona, Bienal internacional d’Art de Casablanca, Centre Georges Pompidou de Paris, Feria internacional d’art ARCO a Madrid, Fundação Calouste Gulbenkian de Lisboa o l’Academia dell’Arte de Roma entre d’altres espais.

Expulsats i altres poemesés un conjunt d’objectes artístics fets amb llindes de portes i finestres rescatades de vells edificis d’habitatges. A Tono Carbajo li agrada recollir material de les cases que s’enderroquen, moltes vegades per culpa dels especuladors, i donar-los una altra vida. Les capes de pintura parlen de la seva història, però exposades enceten una nova vida, composen un nou relat, una poesia visual.

Ademés el dia 2 de novembre a les 19h,  a la sala d’actes de la biblioteca tindrà lloc la xerrada i taller pràctic de poesia visual ‘La poesia visual, una manera d’entendre el món’ a càrrec del mateix T ono Carbajo. Al taller cada participant crearà un poema visual o una petita escultura fent servir objectes molt comuns. Es convida els assistents a portar objectes propis per a composar un poema visual.

Prèviament a l’activitat es presentarà el projecte Piramidón, Centre d’Art Contemporani a càrrec del seu director, Jordi Bohigas, i del qual Tono Carbajo en forma part. Ubicat al districte de St. Martí de Barcelona, Piramidón és un espai creat l’any 1990 amb la voluntat de proporcionar la infraestructura necessària pel desenvolupament dels artistes. Espai híbrid entre fàbrica de creació i galeria d’art, Piramidón fusiona l’àmbit de la producció artística amb l’àmbit de difusió, exhibició i venta d’obres d’art.

 

piramodon-1

 

Exposició ‘Expulsats i altres poemes’

Sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda

Fins el 26 de novembre de 2016.

Xerrada i taller pràctic de poesia visual  ‘La poesia visual, una altra manera d’entendre el món’

2 de novembre de 2016, 19h

Inscripció gratuïta.

 

Si voleu anar obrint boca, consulteu una selecció de llibres de poesia visual que podeu trobar a la nostra biblioteca.

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.