Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Nova edició del cicle Entre versos

11 octubre 2016 Sense Comentaris

Ja tenim aquí la cinquena edició del cicle poètic Entre versos a Horta-Guinardó. El cicle començarà el proper 27 d’octubre, amb la presentació del llibre Poesia contracultura Barcelona, amb David Castillo, i es clourà el 14 de desembre, amb Jordi Virallonga i Carlos Zanón.

Aquí teniu el programa:

Dijous 27 d’octubre, 19 h
POESIA CONTRACULTURA BARCELONA
Amb David Castillo

Poesia contracultura Barcelona és un llibre essencial per conèixer un moment poc conegut de la història de la nostra ciutat i de la seva literatura. Recupera per a la nostra memòria l’obra de divuit poetes nascuts entre els anys 1947 i 1957 i morts prematurament, protagonistes de la transició democràtica i del corrent contracultural de la ciutat.

David Castillo, coeditor amb Marc Valls, ens parlarà de la vigència i la vitalitat de l’obra d’autors com Jordi Carbó, Roberto Bolaño, Pepe Sales o Pau Maragall. L’acte serà presentat pe Albert Lladó.

Dijous 10 de novembre, 19 h
INSTANTS – WYSLAWA SZYMBORSKA
Espectacle musical amb Kòrnic trio

Anna Subirana (veu), Eduard Altaba (contrabaix i laptop) i Rafa Zaragoza (guitarres i efectes) han traduït i musicat dotze poemes de la poeta Wyslawa Szymborska. La complicitat amb l’obra i amb el caràcter de l’escriptora polonesa els ha dut a evocar-la poèticament i musicalment. L’espectacle s’acompanya d’una part visual que vol ser un contrapunt als poemes de la premi Nobel polonesa.

Dijous 24 de novembre de 2016, 19 h
PARLEM AMB GEMMA GORGA
Premi de la Crítica de Poesia Catalana 2016

Gemma Gorga (Barcelona, 1968) ens presenta el poemari Mur (Meteora, 2015), amb què el passat mes d’abril va guanyar el Premi de la Crítica, que reconeix la millor obra de poesia publicada el 2015. Mur es capbussa en el record de les àvies de la poeta, i a través d’elles, homenatja el sacrifici anònim i silenciat de les dones al llarg de la història.

L’acompanyarà Jordi Fernando, editor de Meteora.

Dimecres 14 de desembre de 2016, 19 h
JORDI VIRALLONGA: 35 ANYS DE POESIA

Amb la companyia i col·laboració de Carlos Zanón

Enguany es compleixen trenta-cinc anys de la publicació de Saberte, el primer poemari de Jordi Virallonga. Des d’aleshores, aquest poeta, traductor, assagista i difusor de la poesia ha publicat obres tan rellevants com Crónicas de usura, Todo parece indicar, o Incluso la muerte tarda (premi Hermanos Argensola 2015).
Amb motiu de l’aniversari d’aquell primer llibre i celebrant el recent lliurament del 20è Premi de Poesia Màrius Torres per Amor de fet, Jordi Virallonga i Carlos Zanón faran un repàs de la trajectòria literària del poeta.

Aquest acte es troba dins del projecte De Capçalera impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut Català de les Dones i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.

Entre versos és el nou lloc de trobada dels lectors de poesia amb els autors, crítics, estudiosos i artistes que fan de la poesia una experiència única.  La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda us proposa un cicle literari on compartir la lectura, escoltar noves veus i descobrir  les propostes poètiques més interessants del passat i de l’actualitat.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.