Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

el soci publica

22 octubre 2016 Sense Comentaris

patricia_gabanchoLa Patrícia Gabancho és una persona molt estimada a la nostra ciutat. Periodista i escriptora argentina, estudià la llengua catalana a Buenos Aires, on es va relacionar amb dissidents del Casal de Catalunya, independentistes i d’esquerres. Es traslladà a Catalunya el 1974, per conèixer Barcelona i comprendre una nació sense Estat. Ha publicat llibres sobre temes culturals (teatre, tango, literatura), sobre història i política de Catalunya i sobre urbanisme, especialment centrats en la ciutat de Barcelona i el fet metropolità.

Escriu regularment per al diari El País, a l’Ara i al Nació Digital i col·labora en diversos mitjans de premsa i ràdio, en tasques de difusió cultural i participa en les principals tertúlies mediàtiques catalanes.

Ha publicat una vintena llarga de llibres relacionats amb la realitat social, històrica i cultural de Catalunya i l’any 2012 va guanyar el Premi Prudenci Bertrana amb la novel·la semi-autobiogràfica La néta d’Adam. 

En destaquem alguns que podeu trobar o demanar a la biblioteca:

El preu de ser catalans. Meteora, 2007. Demaneu la reserva d’aquest document.

Barcelona, tercera pàtria del tango. Quaderns Crema, 1990. Demaneu la reserva d’aquest document.

Crònica de la independència. Columna, 2009. Demaneu la reserva d’aquest document.

Les dones del 1714. Columna, 2014. Demaneu la reserva d’aquest document.

El cant de les sibil·les : dones d’esquerra davant la crisi, la indignació i la llibertat. RBA, 2015. Demaneu la reserva d’aquest document.

Caminar Barcelona. Columna, 2016. Demaneu la reserva d’aquest document.

Us deixem aquesta presentació de la Conferència inaugural del curs acadèmic que va tenir lloc elpassat 28 de setembre on parlà de Joan Maragall, secretari i després president de l’Ateneu a començaments del segle XX, la seva activitat ateneística i la relació amb allò que estava passant al carrer, a la ciutat i al país.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.