Inici » Destacat, General, Novetat, Novetats bibliogràfiques, Poesia

Novetats bibliogràfiques de poesia

4 octubre 2016 Sense Comentaris

Comencem aquest octubre destacant-vos alguns dels llibres que ja podeu trobar a l’expositor de novetats de la secció de poesia de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda.

El primer llibre que volem comentar-vos és Mai no és tard (Vinyoliana), de Josep Piera. L’any Vinyoli va quedar enrere, però encara ens duu sorpreses agradables. Aquest llibre té un dels seus orígens en una conversa de l’autor amb Jordi Llavina, abans que se celebrés el centenari de Vinyoli. Piera reflexiona sobre la seva relació personal amb Vinyoli, els seus llibres, i la correspondència entre tots dos.

A la coberta del llibre hi podeu llegir: “Josep Piera, lector de Vinyoli, llegeix també el món poètic que li ha tocat viure, en el qual sobresurt un poeta que no va ser tan valorat com li esqueia. I es llegeix a ell mateix a partir de la ruptura generacional dels setatna. Fet i fet, la reconstrucció d’una època, un exercici de lectura i d’hermenèutica poètica fascinant”. El volum l’ha publicat la Universitat de València aquest 2016.

Obre les mans és el poemari amb què Xavier Macià (Tremp, 1961) va guanyar el LIII Premi de Poesia Ausiàs March de Gandia. L’ha publicat Edicions 62, i Sam Abrams hi ha afegit un prefaci: “Obre les mans és un lluibre que ens impacta per la seva sensibilitat, emotivitat, autencitat i veritat […] Però la seva capacitat de seducció i d’atracció no ens ha de cegar davant de l’altíssim nivell d’artització del text, de l’altíssim nivell de control que el poeta exerceix sobre el text i sobre nosaltres, els lectors”.

El arte de perder y otros poemas és una antologia de la poeta argentina Mirta Rosenberg (Rosario, 1957). La va publicar Pre-Textos el desembre de 2015, i la tria ha estat a càrrec de la poeta Olvido García Valdés. Aquí podeu llegir la ressenya que en va fer Luis Bagué Quílez per a Babelia.

 

De Secreta dàlia, de Josep-Ramon Bach us en oferim un tast:

M’embriago de dol

pels carrers de la fosca.

I en casa pobra

guardo les llàgrimes

al calaix dels petons.

Dormo soliu

a la terrassa oberta.

I en hora fresca,

acovardit pel soroll

d’un despertar convuls,

deso l’amor 

al fons de l’armari.

Secreta dàlia va guanyar el premi Vicent Andrés Estellés de Poesia de 2015, i ha estat publicada per l’editorial Tres i Quatre.

Entre les novetats també trobareu Ciudad del hombre, de José María Fonollosa (Edhasa, 2016), editat per José Ángel Cilleruelo, les Memorias del estanque d’Antonio Colinas (Siruela, 2016), o Noche de escupir cerveza y maldiciones, la correspondència entre Charles Bukowski i Sheri Martinelli (La Poesía, señor hidalgo, 2007). Encara que no són llibres recents, també hem incorporat al fons dos llibres que trobàvem a faltar a la xarxa de biblioteques: Helicòpter, de Silvie Rothkovic (LaBreu, 2007) i El fin de semana perdido, de José Luis Piquero (DVD, 2009).

Els trobareu a la secció de poesia de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.