Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Espai Barcelona, General

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana: Plaça Reial safari de Nazario

3 octubre 2016 Sense Comentaris

imatge_placa_nazarioPlaça Reial Safari / Nazario-Editorial oikos-tau 1998

Avui us recomanem Plaça Reial Safari. No és un llibre nou, es va editar per primera vegada l’any 1998, però el contemplem com una valuosa crònica de la plaça més significativa i descriptiva de Barcelona que ha canviat el seu semblant al llarg dels anys de la mateixa manera que ha canviat la pròpia ciutat de Barcelona… El per què d’aquesta recomanació és la publicació, aquest any,  de  La Vida Cotidiana Del Dibujante underground (Crónicas) , que properament  tindrem a la vostra disposició a la nostra Biblioteca. Si en aquest nou llibre es presenta la vida, obra i miracles del magnífic dibuixant Nazario Luque Vera, barceloní -nascut a Sevilla però això què més dona perquè quan ho va fer era molt petit- en Plaça Reial Safari s’emmarca tota aquesta vida de llibertat i treball en una localització quotidiana i propera, la Plaça Reial, allà on ha viscut i ha desenvolupat gran part de la seva obra.

La Plaça Reial Safari ens presenta un Nazario narrador amb 30 petites estampes vistes des de la finestra de la seva  casa i el què ha observat durant dècades del microcosmos que conflueix a la famosa plaça barcelonina. Cada postal va precedida d’un dibuix a tinta de l’autor.

Manifestants i antiavalots, suïcides, “guiris” , terrasses i palmeres i temps de vida i contemplació a la Barcelona de finals del segle XX.  Personatges tan reals que semblaven inventats, bojos, equilibristes circenses amateurs, pidolaires i travestis entre palmeres. Gossos, turistes, soroll i drogues. Totes les rases i colors, rics i pobres passen o conviuen, gaudeixen o pateixen en aquest racó de Barcelona. No ens estem de recomanar tant l’última publicació d’aquest gran autor, “La Vida Cotidiana Del Dibujante underground (Crónicas)   com Plaça Reial Safari i tota la seva obra gràfica que començà a publicar al fanzines i revistes com El Rrollo Enmascarado, El Víbora, i Zinc (revista francesa) .

Els seus àlbums de còmic individuals: San Nazario y las Pirañas incorruptas, Incunables, Alí Baba y los 40 maricones, Turandot, Mujeres Raras, Anarcoma I- II, Nazario-Historietas. Obra completa 1975-1980, San Reprimonio y la Pirañas, La piraña divina.

No us perdeu la seva web: http://nazarioluque.com/home.htm

Personatges relacionats: Ocaña-  https://goo.gl/ZKXTuh

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.